• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

МО продължава да съдейства на украински граждани, потърсили убежище у нас

МО продължава да съдейства на украински граждани, потърсили убежище у нас

/КРОСС/ Министерството на отбраната оказва съдействие от самото начало на военните действия в Украйна и продължава да транспортира и настанява украински граждани, потърсили спасение в България. През април министерството предостави още една своя почивна станция за настаняване на украински граждани, съобщиха от ведомството. Към днешна дата в три почивни бази на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ са настанени общо 351 души. Това са 249 възрастни и 102 деца и юноши до 18 години.

Най-голям брой са настанените в хотел „Рибарица“ в село Рибарица - 238 души. В хотел „Адмирал“ в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ са настанени 106 души, а в почивна станция „Боровец“ в курортен комплекс „Боровец“ вече са постъпили седем украински граждани, като Министерството на отбраната съдейства с организацията и транспорта по преместването и настаняването.

Поради динамичната ситуация, броят на украинските граждани във ведомствените почивни бази на министерството непрекъснато се променя. Служителите на агенцията продължават да им оказват съдействие от различно естество, предимно по трудови и здравни въпроси, и въпроси, свързани с образованието на децата.

Продължава операцията по превозване на украински граждани, която започна на 4 март, съвместно с Министерството на външните работи. Към днешна дата 1791 души са превозени по маршрутите от граничните пунктове в Румъния до България от военнослужещи с автобуси от Командването за логистична поддръжка. Те извършват и вътрешни транспорти на територията на България, в рамките на които са превозени общо 1097 души.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.