• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да се яви във външно министерство

Руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да се яви във външно министерство

/КРОСС/ Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова e извикана на среща днес в Министерството на външните работи (МВнР). На срещатa тя трябва да даде повече информация за обявяването на българския журналист от разследващия сайт "Белингкат" Христо Грозев за издирване от Русия.

В съобщение на министерството на вътрешните работи на Русия се казва, че той е издирван за нарушаване на „член от Наказателния кодекс на Руската федерация".

Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните публикации по темата и са предприети мерки за гарантиране на неговата сигурност, включително чрез сътрудничество с партньорските служби, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Самият Грозев обясни пред БНТ, че няма информация какви са обвиненията срещу него. Той каза, че очаква подкрепа от българската държава, защото се опасява за своята безопасност и за тази на семейството си.

Досега помощ са му предложили 4 други страни.

С Митрофанова ще бъде обсъдена също забраната за изучаване на български език в окупираните райони на Украйна от Руската федерация, свалянето на портрети на български исторически личности.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

и той като гълъбин боевски

е набеден, но не е виновен за нищо.Самият Грозев обясни пред БНТ, че няма информация какви са обвиненията срещу него. Той каза, че очаква подкрепа от българската държава.Хем наБеден, хем Беден медиен магнат, този грозев, чака със свито сърце българската държава да му помогне...

29.12.2022 10:25:28

Анонимен

Бай Ристе, още грозев, няма да та убиват рушнаците, те са добри ученици и веке ке праят кат американците: в некой убав ден ши бъдеш отнесен у Русия и може да станеш другар на Нахални много дълго време.

29.12.2022 10:01:31

Анонимен

Нали въпроса за Грозев бе в основата на искането за извикването на руската посланичка в МВнР, а сега е поставен на трето място под прикритието на други въпроси от национален характер. Грозев е български гражданин, но не е журналист от българска институция и този факт да не се замазва. Чужд посланик не е длъжен да обяснява и разяснява решения на правителствените органи на неговата държава. Неговите задължения са да развива и координира отношенията между неговата държава и тази където е акредитиран. Какво можем да очакваме от нивото на сегашните отношения между България и РФ и особено след като прогонихме безпардонно целият състав на руското посолство.

29.12.2022 09:55:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.