• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Осъдиха двама полицаи за разпространение на наркотици

Осъдиха двама полицаи за разпространение на наркотици

/КРОСС/ Специализираната прокуратура постигна 5 осъдителни присъди по дело срещу организирана престъпна група за разпространение на дрога. В групата са участвали и двама полицейски служители.

На един от подсъдимите Специализираният наказателен съд наложи наказание от 7 години лишаване от свобода, а на останалите - от по 5 години зад решетките.

Делото е внесено с обвинителен акт на Специализирана прокуратура в съда през октомври 2020 г. Според събраните доказателства организираната престъпна група е разпространявала наркотични вещества в района на София и Нови Искър в периода от март 2017-а доноември 2019-а.

Групата е неутрализирана при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, при която са претърсени 18 адреса (в София, Нови Искър и село Мировяне) и 6 автомобила. Намерени и иззети са стотици дози амфетамин и марихуана, подготвени за продажба на черния пазар.

Само у един от задържаните членове на групата са открити над 100 дози с марихуана, приготвени за разпространение.

Двамата разследвани полицейски служители са били от състава на Охранителна полиция към управление на МВР в столицата и са признати за виновни от Специализирания наказателен съд като участници в престъпната група. Според показания на свидетели двамата са осъществявали чадър за безпроблемното разпространяване на наркотиците, охранявали са дейността на престъпната група и са съдействали за безпроблемното държане на наркотичните вещества в Нови Искър.

Присъдите могат да се обжалват пред Апелативния специализиран наказателен съд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Според показания на свидетели двамата са осъществявали чадър за безпроблемното разпространяване на наркотиците, охранявали са дейността на престъпната група и са съдействали за безпроблемното държане на наркотичните вещества в Нови Искър.Как така безпроблемно държане на наркотични вещества в Нови Искър? A някой дали си спомня, как на една нова година беше разстреляно цяло семейство в Нови Искър и се говореше, че причината е наркотици. Но важните клечки ни обясняваха тогава за либовна драма между жената от семейството и един бездомник.Няма да е зле отново да се разрови това убийство.

14.07.2021 07:12:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.