• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проф. Хайрабедян: Хората с имунитет най-вероятно ще са носители на новите щамове

Проф. Хайрабедян: Хората с имунитет най-вероятно ще са носители на новите щамове

/КРОСС/ „Имунната система на всеки човек е различна и реагира по-различен начин. Хора, които имат имунитет, най-вероятно ще бъдат носители на новите щамове, но няма да развият тежка клинична картина. Не трябва да се панират всички. На имунната система и трябват няколко дни, за да изчисти вируса. Ваксинирането не дава 100% или 0% защита, то дава някаква защита. При всички е различно", заяви в ефира на „Събуди се" професор Сорен Хайрабедян - директор на Института по биология и имунология на размножаването към БАН.

Според него как човек ще премине през вируса зависи от неговия организъм и генома му. Той подчерта, че има хора, които са по-податливи, има и такива, които го прекарват леко.

„Има повече смъртни случаи, тъй като голяма част от глобалното население не е имунизирано и не се е срещало с вируса. Този процент на податливи като бройка става повече, защото самите вируси много по-бързо заразяват”, обясни проф. Хайрабедян.

През изминалата седмица СЗО отчете най-високата смъртност от COVID-19 до момента. Само за 7 дни над 96 000 души починаха от коварния вирус. А британски учени предупредиха, че над 4 000 щама на COVID в момента обикалят света.

„Световните тенденции са в план защита. Затварянето на моловете е една от мерките. Това, което наблюдаваме във Великобритания, много прилича на първия локдаун. Големият брой смъртни случаи се дължи на това, че новите варианти нося повече от една мутация, носят и нови мутации”, каза проф. Хайрабедян.

Той обясни, че когато вирусът зарази дадена клетка, той потиска рецептора, през който влиза. Молекулата има физиологични свойства – това е причината за по-бързото заразяване и по-тежко протичане на вируса

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Що не се разберете най-накрая. Да се ваксинираме ли или не? Всички ли да се ваксинираме или сама тези които още не са преболели и не са си изработили антитела? Кои от тестовете са достоверни? Има ли изобщо такива? Маските пазят ли от вируса или не? Кои пазят? Кой управлява процесите в държавата? Щаб или МС? Кой носи отговорност? Заповедите, които ги издават през ден, умствено изостаналите и слабо владеещи български език, не противоречат ли на други закони? Заповедите не следва ли да са научно обосновани и в тях да бъдат заложени определени , измерими, и статистически отчитани очаквания? Може ли всеки да си пуска заповеди с които да ми вменява задължения, ограничения и дори да ме принуждава да правя финансови разходи? Бах ти фашизма. Да не би да са суспендирали конституцията , а аз да не съм разбрал?

06.02.2021 17:05:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.