• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Керемедчиев: Нападението на „Хамас” е добре организирана и проспана атака

Керемедчиев: Нападението на „Хамас” е добре организирана и проспана атака

/КРОСС/ Нападението на „Хамас" е сериозен и добре организиран пробив. Това коментира в студиото на предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи. Според него това, което се случва в момента, е израелският 11 септември.

„Атаката ще окаже влияние върху целия свят. Тя е безпрецедентна в съвременната история", добави Керемедчиев. Той уточни, че палестинците са подготвяли удара без никакви комуникации, които могат да бъдат засечени от сателити. „Това е добре организирана и проспана атака", каза още той.

Според Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ, ще е нужно цялостно преразглеждане на сложната картина в Израел, както и на ролята на „Хамас" в региона.

„В рамките на ЕС и НАТО тепърва ще бъдат взети решения за свиване и овладяване на „Хамас, по подобие на останалите терористични организации, защото „Хамас" се проявява като такава. Организациите тепърва ще пристъпят към преоценка", добави Поптодорова.

Журналистът Мохамед Халаф уточни, че нападението е било подготвяно поне 8 месеца. Според него през последните години „Хамас" са внушавали на армията и политическото ръководство на Израел, че искат живота в Ивицата Газа да се подобри. Той добави, че войната ще продължи дълго, докато Бенямин Нетаняху и неговото правителство не успеят да си върнат военния, политически и разузнавателнен авторитет, който е ударен пред света.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.