• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Николай Радулов: Тактиката на „ Хамас“ е да се укрива в частни домове и така прави съучастник всеки живущ там“

Николай Радулов: Тактиката на „ Хамас“ е да се укрива в частни домове и така прави съучастник всеки живущ там“

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по БТВ, снощи Николай Радулов, коментирайки нападението над болница в Газа, каза че ираелското военно командване е предоставило видео- и аудиозаписи на разговори след изстрелването на ракетата. „Мястото на изстрелване е от гробище, близо до болницата. Тук е несъмнено кой стои зад това

„Нормалните хора разбират, че по никакъв начин, когато има военни действия, Израел не биха направили такъв удар. От друга страна, случващото се в ивицата Газа води до подозрение по отношение на всеки жител на ивицата. Тактиката на „ Хамас" е да се укрива в частни домове и така прави съучастник всеки живущ там", обясни той.

Той заяви, че има обичай щабове на такива терористични организации да се изграждат под полеви болници. „Ясно е тук, че няма причина Израел да бомбардира болница и да настрои срещу себе си света. Това е изгодно на „Хамас", така набедява Израел и прекъсва възможности за бързи преговори за примирие. Живущите нямат избор, освен да се солидаризират с „Хамас".

„В Европа, след сериозна миграционна вълна през 2014 г., има много мюсюлмани. Те автоматично са на страната на „Хамас" и на мюсюлманите. Ще имаме засилващи се терористични действия, опити за терористични организации и „вълци единаци", предупреди той.

По думите му хубаво е да се проявява внимание и интерес към начина, по който такива терористични формации съществуват въобще и се прикриват. „Това е неофициалната официална власт на Газа - взима данъци, ръководи животи. Именно „Хамас" е в изгодна позиция от случилото се. Това засили съчувствието към хората от Газа. Не се съмнявам, че ще бъде осигурен хуманитарен коридор, но е интересно как ще бъдат пропускани хората през него, защото има идея да се пропускат само чуждестранни граждани."

„Тази военна операция, независимо от техническото превъзходство на Израел, ще даде много жертви и от двете страни. Ядрото на „Хамас" обаче ще остане и вероятно може да се премести другаде, откъдето да дава команди. Иран, Техеран, всички арабски страни са им съюзници", каза още той.

Според него либералното отношение е въпрос на политики, но специалните служби не могат да бъдат либерални, те трябва да пазят националната сигурност. „Засега у нас няма пряка опасност. Косвената е налице, сигурен съм, че до една-две седмици ще се засили рязко мигрантския поток. Президентът дали е направил Консултативен съвет или не, няма значение. Имаме вече напрежение, имаме сериозни проблеми в сигурността, отговорността е на службите и изпълнителната власт."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.