• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Платформата Авторски права.com в помощ на българските творци

Платформата Авторски права.com в помощ на българските творци

/КРОСС/ Авторски права.com e новата платформа, която Българската хип-хоп асоциация създава, за да подпомогне авторите, занимаващи се с изкуство, в битката за правата им. Платформата превежда Закона за авторското право и сродните му права на разбираем език, като дава отговор на най-често задаваните въпроси, от типа на: „Защо трябва да съм член на организациите за колективно управление на правата у нас и какво те ще направят за мен като автор, изпълнител или продуцент?".

Проектът се реализира със съдействието и финансовата подкрепа на „Профон" и в сътрудничество с научното електронно списание „Net Science". В изготвянето на материалите, поместени в платформата, се включват юристи и специалисти по авторско право.

Авторски права.com, както и другите проекти на Българската хип-хоп асоциация - като например първият Национален каталог на денс групите в България, който практически може да отведе човек до дадена танцова школа у нас - са социално насочени. Те целят единствено и само да бъдат в помощ на артистите и най-вече на тези, които са засегнати от пандемията.

Асоциацията се гордее и с още един красив проект - първият мемориален графит у нас. Той е в памет на българския хип-хоп изпълнител Ясен Иванов, известен като G Dogg. Графитът е нарисуван на стената на 74-то училище в София - училището, в което Ясен е учил - от световно известните графити артисти Arsek & Erase. Мемориалният графит и работата по него са дигитализирани и достъпни за всеки, който има желанието да ги види.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.