• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Мариана Кукушева: Най-слабо изразено е поскъпването на хляба

Мариана Кукушева: Най-слабо изразено е поскъпването на хляба

/КРОСС/ Най-слабо изразено е поскъпването на хляба от всички други храни. Цената на хляба в Европа се покачи два пъти. При нас доставната цена на хляба е покачена само в рамките на 35%. Това каза председателят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева в предаването „Деня започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Тя посочи, че в момента пет-шест хлебозавода са преустановили работа заради цената на електроенергията. „Цената на суровината продължава да расте на международните борси, тя не зависи от вътрешния пазар. Когато петролът се покачва, както има тенденция на международната борса, и при нас има покачване на цената на транспорта. Още едно перо, което не можем да спестим. В момента хлебопроизводителите се опитват да удържат и да поемат за своя сметка това увеличение. Всеки сам за себе си решава докога това може да се случва. Не сме оптимисти обаче“, заяви тя.

По думите й в момента пазарът е толкова стагниран, че не би търпял лошо качество на хляба. „За съжаление имаме сив сектор, който се промъква между капките. Този сив сектор основно присъства в малките търговски обекти и в малките населени места“, заяви Кукушева.

Потребителите трябва да бъдат подпомогнати от държавата чрез намаляване на ДДС за основните хранителни продукти, смята Мариана Кукушева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всяко парче хляб, всяка кофичка кисело млеко, всеко лекарство, всяко запалване на лампа у нас е обложено с 20% ДДС. Това се плаща и от най-мизерните пенсионери, и от ниско платените рааботещи за да се пълни държавната хазна, парите от която се пилеят и пълнят гушите на пресъъпници, наши и чужди. Това е сега България, долна презряна колония с купени управници.

17.01.2022 03:03:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.