• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Оставки в правителството и полицията на Словения заради корупция

Оставки в правителството и полицията на Словения заради корупция

/КРОСС/ Словенската полиция остана без ръководство, след като министърът на вътрешните работи Алеш Хойс и директорът на полицията Антон Травнер подадоха оставка, съобщава МИА.

Причината за оставката на Хойс е обиска от полицията в дома на министъра на икономиката Здравко Почивалшек, който вече е с повдигнато обвинение, че е извършил незаконни действия при закупуването на респиратори и защитни средства за словенските болници.

БГНЕС припомня, че словенските разследващи органи извършиха обиски на 11 места, за да съберат доказателства около съмненията за корупция при закупуването на респиратори и медицинско оборудване.

Според телевизия Словения (РТВ) това е кулминацията на двумесечно разследване, започнало след като предаването „Тарча“ на държавната телевизия пусна документи и записани телефонни разговори за предполагаемо системно престъпление по време на покупки на медицинско оборудване на стойност 8 млн. евро.

Оставката на Хойс вече е изпратена до премиера Янез Янша, като това е първата оставка на министър в неговото правителство.

В социалните медии министърът заяви, че претърсването на дома на Почивалшек е незаконно и че в някои сегменти полицията се контролира от това, което той нарече “партийна структура на УДБ-а”.

Преди избирането му за вътрешен министър Хойс беше шеф на телевизия Нова24, която опозицията обвинява, че е пряко финансирана от “унгарски пари” и че е “партийна телевизия на премиера Янез Янша”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Така се прави

30.06.2020 16:46:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.