• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Парализиран мъж се изкачи с инвалидна количка на небостъргач в Хонконг

Парализиран мъж се изкачи с инвалидна количка на небостъргач в Хонконг

/КРОСС/ Парализиран мъж в инвалидна количка успя да се изкатери почти до върха на небостъргач в Хонконг. 37-годишният Лай Чи-уай е с увреден гръбначен мозък след автомобилна катастрофа, но дори обездвижен от кръста надолу, той не спира да преодолява различни препятствия чрез любимото си занимание - алпинизма.

Докато слънцето залязваше зад 300-метров небостъргач в Хонконг, Лай Чи-уай, завързан здраво за инвалидната си количка, се издърпваше по фасадата на внушителната сграда. Той достигна кота от 250 метра, ставайки първият човек в историята на административния район, който прави това в инвалидна количка. След над 10 часа изкачване на Нина Тауърс, използвайки система от макари, 37-годишният Лай разбра, че не може да стигне до върха, както беше планирал, и спря. Той заяви, че изкачването на сгради е различно преживяване от това в планините.

Лай Чи-уай - катерач: „Бях уплашен. Когато се изкачвам в планина, мога да се държа за скалите, за малки пукнатини в тях, но по стъклото трябва да разчитам само на въжето, на което вися. Имах мечта да опитам нещо различно в бетонната джунгла на Хонконг."

Въпреки отказването на Лай, събитието набра 5.2 милиона хонконгски долара (или 671 000 щатски долара) в подкрепа на хората с увреден гръбначен мозък и отбеляза 10 години от пътния инцидент, след който смелият катерач остава парализиран от кръста надолу. Преди катастрофата Лай Чи-уай е един от най-добрите алпинисти в света. Той е четирикратен победител в азиатския шампионат по скално катерене и номер 8 в света. Трябват му години, за да се нагоди към живота в инвалидна количка и да възобнови работата си като инструктор по катерене. След това Лай започва да катери различни височини, като паметно остава изкачването му на планината Лайън Рок, която е символ на силата и устойчивостта на Хонконг.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.