• 27 Окт 2020 |
 •  USD / BGN 1.6548
 •  GBP / BGN 2.1551
 •  CHF / BGN 1.8246
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

10 неизяснени явления, които дори науката не може да обясни

10 неизяснени явления, които дори науката не може да обясни

/КРОСС/ Изследователи и учени по света разгадават мистерии от всякакъв тип благодарение на многобройни анализи, проучвания, хипотези, астрономически разузнавания и т.н. Все пак, има неща, които все още никой не е разгадал и обяснил, и дори науката не може да даде отговор на тези 10 неизяснени явления.
1. Живот след смъртта
Несъмнено сте чували поне една истинска история на човек, който се е погледнал отгоре. На операционната маса лекарите се борят за живота му, дори когато апаратът показва смъртта. За този човек се казва, че е имало момент, в който се е превърнал в дух, гледайки безжизненото си тяло отгоре. След това, отгоре, някакъв глас му казва, че още не е дошло неговото време и той се връща към живота. Тези истории стават все по-чести и все повече се питаме има ли живот след смъртта?
2. Свръхестествени сили
Има хора, които твърдят, че чуват, виждат или някой им казва бъдещето. Дали това е въпрос на психика, или наистина има нещо повече. Този въпрос е оспорван, особено когато способностите на тези хора помагат в разрешаването на полицейски случаи.
3. Интуиция
Или чувството, че това вече се е случвало, че знаете нещо, което уж ви се казва или показва за първи път. Чувството, че вече сте видели това, което идва в бъдеще. Наречете го и шесто чувство - мнозина са го изпитвали, може и вие също. Въпросът е какво точно е това?
4. Признаци
Сблъсквали сме се с редица снимки, истории и друг вид доказателства за тяхното съществуване. Безспорно са една от най-обсъжданите теми и едва ли може да убедите човек, който е виждал признак, в противното.
5. Кълбовидни мълнии
Както знаем, мълниите обикновено са зигзагообразни ивици, но съществуват сведения за такива с формата на кълбо. Никой не може да обясни това явление и до днес.
6. НЛО
Или неидентифициран летящ обект. Някои такива са метеорити, атмосферни балони, самолети или други обясними неща. Има обаче случаи, в които очевидци се кълнат, че са видели НЛО, което не е от нашия свят.
7. Земноводни, обвити в скална маса
През 1821 година е открито парче от скала, в което имало гущер. След като учени са разрушили скалната маса около него, животното е скочило и избягало, оставяйки следи след себе си. След време са открити още земноводни, като всички оживяват. Как може организъм да бъде заклещен в скала и да се съживи, след като тя бъде премахната?
8. Хм
Това е звук, който някои хора чуват, а други не. Популярен е в Ню Мексико и в някои области около Америка. Абсолютно необяснимо явление. Учените не могат да разберат откъде и защо се чува, и по-важното - защо само някои хора чуват този звук.
9. Голямата стъпка
Толкова много филми, легенди и разкази се носят за това същество. Така и няма отговор на въпроса дали Голямата стъпка съществува или е само мит. Истината не е нито доказана, нито опровергана.
10. Връзката между тялото и ума
Или така наречения плацебо ефект, при който хората вярват, че са лекувани и се възстановяват от някаква болест, когато истината е, че не са приемали никакви медикаменти. Това е истински феномен в медицината и в психологията - как умът дава сигнали на тялото да се излекува, когато съответната болест не се третира по никакъв начин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.