• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Безплатна българска онлайн платформа в помощ на възрастните хора, техните роднини и гледачи

Безплатна българска онлайн платформа в помощ на възрастните хора, техните роднини и гледачи

/КРОСС/ Дни преди Международния ден на възрастните хора,1 октомври, искаме да споделим за постиженията и приноса на безплатната българска платформа JoinedInCare (https://joinedincare.com/bg/) през последните 7 месеца. Целта на платформата е да е полезна на хората и от двете страни - търсещи и споделящи информация за грижа за възрастните хора.

Предвижда се делът на хора на възраст над 80 години в населението на ЕС да нарастне с над 2 процента до 2050 г. Въпреки че статистиката може да изглежда обезпокоителна, този прираст е добра възможност за всички предлагащите грижи. Но колко лесно се намират грижи в България всъщност?Индустрията за грижи за възрастни хора се разраства с безпрецедентна скорост. Все повече хора живеят по-дълго и това увеличава търсенето на старчески домове, агенции и болногледачи.

За да отговори на търсенето, България се нуждае от решение, което да помага за намирането на всеки възможен доставчик на грижи и да направи информацията по-достъпна за хората. Много от българските домове за възрастни хора имат ниско онлайн присъствие и следователно са трудно откриваеми. За да помогне за преодоляването на този проблем, екипът на JoinedInCare (https://joinedincare.com/bg/) събира и споделя информация в база данни за специализирани домове, агенции и организации, която ежедневно се обогатява. Проектът е напълно безплатен и включва над 600 институции от България, Великобритания, Франция, Испания, Италия, и Гърция.

Досега в платформата има над 160 български държавни дома, агенции за домашни грижи и организации за подкрепа. В най-скоро време ще бъдат добавени и частни домове и центрове. "Значителен процент от информацията е проверена и изпратена лично от общините и отговорните лица, които стопанисват заведенията.

Останалата част от информацията е взета от Агенция за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика. А ако е пропуснат дом или агенция, всеки посетител на сайта може безплатно да качи обява. За 7-те месеца, откакто съществува платформата, успяхме да създадем една достъпна социална услуга, която подпомага възрастните хора, семействата и гледачите." сподели Деян Благоев от JoinedinCare (https://joinedincare.com/bg/)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.