• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Полиция спира хората от разходка по бул. „Витоша“ в столицата

Полиция спира хората от разходка по бул. „Витоша“ в столицата

/КРОСС/ Полицаи са разположени в началото и края на пешеходната зона по бул. Витоша в столицата.

Служителите на реда предупреждават хората да не се разхождат, а да се приберат вкъщи.

На други лица пък им беше поискано обяснение къде и защо отиват.

„Нали все още не е наложена пълна карантина за излизане, нали в града може да се ходи спокойно без декларация и проверка на лични документи“, попита възрастна жена.

Междувременно стана ясно, че има 4 съставени акта в София за нарушение на забраната за разхождане в парковете. Информацията съобщиха от Общинска полиция за БНТ.

Два от тях са за Южния парк и два за разходка на Витоша.

Проверка установи, че в Южния парк днес почти няма хора. За разлика от вчера, когато хората бяха повече. Тези, които са в парка твърдят, че отиват или до магазина, или до близката аптека. Повечето носят предпазни маски и спазват дистанция.

Служителите на общинска полиция постоянно обикалят и предупреждават столичани да се приберат у дома и ако това не се изпълни, могат да налагат глоби.

Така стана вчера във Варна, където бяха глобени над 30 души, които се разхождаха в Морската градина. Глобата е 5 000 лв за разходка в парка без домашен любимец.

Някои от хората, които се разхождаха днес в Южния парк заявиха, че нямат представа, че има забрана, не гледат телевизия и новини и не смятат, че нарушават карантината.

От пресцентъра на МВР заявиха, че нямат точна информация за глобени граждани, които са се разхождали в парковете на столицата, но съобщиха, че полицаи постоянно обикалят и предупреждават хората.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Предлагащ

Брой на глобените в последните дни... 30 във Варна... 92 в Пловдив... 75 в София... Ето една прекрасна форма на попълване на националния бюджет... Като се разширят забраните... Например за лош поглед към полицай... За въздишка на досада при спиране с въпрос - Къде си тръгнал/тръгнала... За... още много възможности има... Така бюджетът ще се препълне...ще има и за кокоронавирусните мероприятия, а може да стигне и за някой нов самолет или въртолет...

30.03.2020 07:27:13

Анонимен

Вече си прилича на ДИКТАТУРА! При 350 заразени и 5 починали за един месец, да блокираш Държавата НЕ Е нормално. А колко са починали от катастрофи за този месец, дали не са 10 пъти повече ???

29.03.2020 18:24:44

Анонимен

Какво друго може да ти предложи простака от Банкя и солташаците Му. Тъп като гъз!

29.03.2020 15:55:56

Анонимен

и защо бе кретени спирате хората

29.03.2020 15:54:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.