• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Сачева: Абсолютна справедливост в пенсионната система е непостижимо предизвикателство

Сачева: Абсолютна справедливост в пенсионната система е непостижимо предизвикателство

/КРОСС/ По думите и причината е, че хората се пенсионират при различни условия и правила
„Значителна част от мерките в бюджета за 2021 година - повишаването на минималната работна заплата, на минималната пенсия, са заложени още в управленската програма и не могат да бъдат свързани с предизборна година. Мерките срещу коронавируса са необходими. Добавката от 50 лева за пенсионерите е, за да могат да преодолеят зимния сезон и тежката криза, имат нужда от здравна профилактика". Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, цитирана от БНР.

Тя подчерта, че постигането на абсолютна справедливост в пенсионната система е почти непостижимо предизвикателство заради факта, че има пенсионери, пенсионирали се при различни условия и правила.

„Несъстоятелна е хипотезата, че залагаме капан за следващите правителства. Ние се занимаваме с кризата и с проблемите на хората, затова не подадохме оставка, защото трябва да решаваме конкретни и реални проблеми. Реалните проблеми са тези - хората имат нужда от допълнителни доходи".
Тя допълни, че новият бюджет ще бъде дискутиран и е възможно да претърпи определени промени, преди да бъде приет.
Министър Сачева посочи, че са заложени общо 214 млн. лв. по Закона за личната помощ и 85 млн. лв. по Закона за социалните услуги.
„Увеличаваме и възнагражденията за личните асистенти. Правим всичко възможно за намиране на баланс между онези хора с увреждания, които държат на Закона за личната помощ, и на онези, за които Законът за социалните услуги също е важен. Очаква се около 80 000 души да бъдат обхванати от услугата „личен асистент".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо да е непостижимо, да се увеличават пенсиите с еднакъв процент е най правилното. Другото е популизъм и крайно несправедливо към останалите, които са над 300 лв. и са работили и са се осигурявали и като прибавим и 20% на най високите пенсии, това вече е прекалено много за понасяне.

26.10.2020 08:24:30

Анонимен

Тая долна путк?? само като я видя и повръщам...За Сачева става дума....

26.10.2020 01:36:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.