• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Църквата търси средства за ремонт на "Ал. Невски"

Църквата търси средства за ремонт на "Ал. Невски"

/КРОСС/ Поне 30 000 лв. са необходими за ремонт на покрива на храм-паметника "Свети Александър Невски". Българската православна църква (БПЦ) започва благотворителната кампания "За величието на храма". Инициативата е обявена и на сайта на Светия синод.

"Водата сега се стича, попада вътре в храма и унищожава ценните стенописи, които също имат нужда от реставрация", обяви Мелнишкият епископ Герасим в профила си в платформата за набиране на средства helpkarma.com.

Той посочва още, че с набирането на повече средства ще има по-голям шанс да бъдат спрени течовете в катедралата и да се смени дограмата, която е непосредствено под кубетата.

"След което ще можем да продължим с реставрацията на храма", казва още епископ Герасим.

Според Светия Синод трябва да се намерят възможно най-много дарители, които да спомогнат за обновлението на сградата. Миналата година междуведомствена комисия направи техническата експертиза на храма. За цялостен ремонт са необходими поне 4 млн. лв, показа експертизата. Трябва да се обнови ВИК и електоинсталацията, нужна е и ревизия на покривите за спиране на течове, запълване на пукнатини със специални смеси.

Инициативата може да бъде подкрепена чрез изпращане на SMS на 17 777 с текст NEVSKI, дарение в платформата helpkarma.com или на банковата сметки на Светия Синод.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Боян Илиев

Значи , возят се в коли за по 200 бона, а молят за 30. Клетата ни църква - като всичко останало на територията БГ

07.03.2020 11:43:41

Анонимен

Ами угоените духовни ръководители на църквата само да се бръкнат и ще съберат не 30, а 300 хиляди от един път. Какво просят пак милостиня?

05.03.2020 15:17:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.