• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Доброволци даряват обяд за стотици медици

Доброволци даряват обяд за стотици медици

/КРОСС/ Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в София ще получи в понеделник за обяд топла храна, вкусна благодарност, като част от инициативата на #ХапкаНадежда.
Доброволци и дарители осигуряват здравословна, качествена и вкусна храна за всеки от 129-имата медици и служители на ЦСМП, които ще бъдат на смяна в понеделник.
Храната ще бъде доставена в 12.00 часа. В приготвянето ѝ участват Миам Кетъринг, Барбекю Брадърс Бърбан Бар и ресторант Ла Рока. Средствата са дарени от десетки хора.
Досега това е най-мащабната акция в кампанията, която от две седмици осигурява топъл обяд или вечеря за дежурните медицински екипи в секторите за болни от корона вирус и в спешните отделения на десетки болници в страната.
Супа или салата, основно ястие, десерти или плодове и напитки, да, носим храна, но кампанията, не е за храна - #ХапкаНадежда се опитва да вдъхне сили и кураж на медиците на първа линия, които изнемогват физически. Инициативата е и израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите, шофьорите на линейки.
За часове в кампанията се включиха десетки хора, фирми и ресторанти. Първоначално започнахме в София, Пловдив и Габрово, но инициативата бързо се пренесе във Велико Търново, Бургас, Варна, Плевен, Гоце Делчев, Перник, Асеновград и др. А списъкът на градовете се увеличава с часове и кампанията вече е национална. Присъединяват се много граждански организации, които поемат организацията на място.
#ХапкаНадежда е инициатива на Проект #ЗаДоброто и Гората.бг, в партньорство с Фондация „Бикоуз: помощ за благотворителността".
Дарителската сметка е в Платормата.бг: https://bit.ly/38ZTogq
Събираме даренията седмица за седмица и ще поръчваме храната на ресторанти и фирми, които вече са дарители в инициативата. Така ще завъртим кръга на доброто, ще дадем пример и ще подкрепим и бизнеси, които на ръба на собственото си оцеляване продължават да правят добро за друг.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

стар български лекар

Пълна идиотщина...медиците на България имат нужда от уважение и реална оценка за невероятния им труд...а не от пошли пиарски акции на съмнителни кетъринги, барбекю и прочие фирми, доставчици на менте храни...Засрамете се...Не заслужавате труда и саможертвата нито на един медик в тази криза, предизвикана от десетилетното презрително отношение на обществото и държавата...Нека ви лекуват политици, журналисти и прочие всезнайковци...

20.11.2020 18:36:57

Посланик

Най-лошото е, че и ДОВЕРИЕТО в лекарското съсловие изчезва ЕЖЕМИНУТНО, защото Българският лекарски съюз, чиито членове са включ. и тези от НОЩ е казионна организация и вместо да се противопостави и брани достойнството и доброто име на лекарите, обслужва правителството. И така недоверието към правителството се трансформира в недоверие към лекарите, за които се формира представа, че са се барикадирали от страх в крепостите си болници. И вместо ОСТАВКИ от Борисов, през министър, шефове на болници, щаб и т.н. получаваме „обстойни проверки“, „комисии“, „прокурорски пунтамари“!?, медийни лъскания на имидж. В другите страни хората си тръгат защото веднъжт използвали служебна кола за лични нужди, ТУК ХОРАТА УМИРАТ ЗАРАДИ СКАПАНО УПРАВЛЕНИЕ и …. нищо. УТРЕ СЪМ НА ПРОТЕСТА – защото опцията да мълчим докато те усвояват, а НИЕ УМИРАМЕ, не ме устройва. Ако не сте разбрали ВЪПРОСЪТ ЗА СВАЛЯНЕТО НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО е въпрос за ОЦЕЛЯВАНЕТО ни в прекия, физически смисъл на тази дума. И на фона на масовото обедняване в следствие на кризата, полицаите-еничари на мафията протестират за увеличение на заплатите с 40 процента!?! Мутрите искат повече пари за да бият протестиращите.

20.11.2020 17:13:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.