- 19 Апр 2024 |
- USD / BGN 1.8359
- GBP / BGN 2.2843
- CHF / BGN 2.0205
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 12°C
Хранителни антидвойки
24 Октомври 2020 | 10:00
/КРОСС/ Всеки знае, че не всички храни са съвместими помежду си. Доказано е, че някои продукти нарушават функционирането на стомашно-чревния тракт, причиняват тежест в стомаха, гастрит, образуват токсични съединения и водят до наднормено тегло, ако се комбинират често
Краставици и домати
Смесени в една салата на практика я лишават от витамин С. Освен това доматът е кисел продукт, а краставицата е алкална. Това означава, че докато стомахът отделя киселина за преработка на краставиците, доматите вече
Месо и картофи
Лекарите не препоръчват да се ядат тези храни заедно, тъй като алкалите неутрализират киселината, която нарушава храносмилателния процес и води до отлагане на токсини поради лошо усвояваната храна.започват процеса на ферментация и следователно получаваме подуване на корема, въпреки приятния вкус.
Риба и яйца
И двата компонента са протеинови храни, които трябва да се консумират разделно или, в краен случай, да се ядат със зеленчуци. Честото нарушаване на това правило може да доведе до гастрит, хроничен запек, стомашни язви или даже панкреатит.
Вино и десерти
Под въздействието на алкохола инсулинът започва да се произвежда по-активно в организма и ако в допълнение към това добавите и сладкиши, тогава обикновените захари ще започнат да се превръщат в мастни натрупвания. Можете да сервирате сирене или зеленчуци с виното - тогава здравето ви ще бъде в безопасност.