• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Проф. Иво Христов: Вкарването на Северна Македония в ЕС в този й вид щe има огромни вътрешнобългарски последици

Проф. Иво Христов: Вкарването на Северна Македония в ЕС в този й вид щe има огромни вътрешнобългарски последици

/КРОСС/  Тези, които в момента дойдоха на власт, не разбират и презират цялата тема, свързана с историческите аспекти на българо-северномакедонските отношения. Те не си дават сметка, че вкарването на Северна Македония в ЕС в този й видс този й статусщима огромни вътрешнобългарски последици. Това каза социологът и бивш депутат от БСП проф. Иво Христов в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

По думите му Македония иска да влезе в ЕС за сметка на българското минало и бъдеще.

Според Христов светът в момента се намира в нова геополитическа ситуация. „Говори се за втора Кримска криза, за съвършено нова конфигурация на отношенията между Русия, САЩ и Китай“, посочи той.

В тази ситуация България се явява на фронтовата линия. „Един от вариантите, които Москва разглежда за отговор на очевидно неотстъпчивата позиция на американците за разбиране на руските интереси и интересите им за сигурността на страната, е разполагането на ракетна база в Сърбия. С руския демарш в Казахстан беше показано, че Русия разглежда бившите съветски републики като изключителна зона на собствено влияние“, коментира Христов.

По думите му КОВИД пандемията е била използвана за задълбочаване и ускоряване на процеси и промени, които е нямало как иначе да се развият с такава интензивност и острота.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

До Евродепутат

Е, малка медия, която няма и регионално влияние. Колко ги четат. Нормално е да объркат професора с евродепутата.

16.01.2022 19:27:14

Евродепутат

Браво, сложихте правилната снимка, за разлика от вчера. Истински напредък!

16.01.2022 18:41:18

Анонимен

Едно от много важните неща, които трябва да се постигнат в преговорите, е свободното движение и продажба на българска литература в СРМ, и обратно, на македонска литература в България. Другото - цялата истина за преследването на българите в Кралството на сърбите,хърватите и словенците, в Югославия и в СРМ.

15.01.2022 20:16:27

Анонимен

Не само преговори и дипломатическа дейност, но и превеждането на английски, френски, немски, испански на какъвто друг език е необходимо историческите документи от западни, османски, руски и др.източници, защо не на китайски и японски, които доказват българското присъствие, като държава в региона на сегашна т.н. РС Македония и Албания, преди тяхното съществуване и последвалото насилствино прогонването на българското население. Разпространяването им по всички възможни информационни и комуникационни канали. Историческите документи да се преведат и на македонския диалект, албански, сръбски и гръцки и пуснати по интернет платформите, та и обикновените граждани от тези страни да имат възможност да ги прочетат.

15.01.2022 14:28:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.