• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Външно поиска от Гърция отделни коридори на границата за граждани на ЕС

Външно поиска от Гърция отделни коридори на границата за граждани на ЕС

/КРОСС/ Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос.

Днес Хронопулос е бил поканен във външното ни министерство във връзка с новите правила за влизане в южната ни съседка.

Гръцкото правителство реши днес, че от понеделник, 6 юли, влизането в страната ще е само през граничния пункт "Кулата-Промахон".

Пред гръцкия посланик заместник-министър Дойков е разказал за тежката ситуация на ГКПП „Кулата-Промахон", образувалите се дълги опашки, което причинява огромно неудобство на гражданите.

От българска страна е поставен и въпросът за създаване на отделни коридори на границата за граждани на Европейския съюз и за трети страни, за да бъде по-бързо преминаването.

Посланик Хронопулос е изразил съжаление за ситуацията и е обяснил, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички граждани, независимо от тяхната националност и целят да се контролира ситуацията с коронавируса след отварянето на страната за чужди туристи.

Хронопулос се е ангажирал да предаде поставените от българската страна въпроси в Атина и е изразил надежда да бъде намерено бързо решение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Гръцките власти очевидно не искат български туристи в Гърция. Разбираемо е, след като самите ние непрекъснато се хвалим колко нови случаи имаме всеки ден и как като сме разхлабили мерките, сме си докарали нова вълна. В рамките на Европейския съюз не могат да ни затворят границата, но по всякакъв начин се опитват да ни откажат. А пък за нашите власти това е добре дошло, за да подкрепим "българския туристически бизнес" или иначе казано - тези, които бетонираха морето.

03.07.2020 23:22:45

Димитър Симеонов

Най-добре е това т.нар. Външно да бъде закрито и калинките от него да бъдат назначени във филиал на ГЕРБ, защото единственото, което досега правят е да обслужват българската мафия, прикриваща се под споменатото наименование, но получават от нашите пари. Нека следващото правителство уволни всичките тия некадърници по света и у нас!

03.07.2020 20:55:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.