• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

"Стани богат" се завръща на малкия екран, но ще се излъчва по друга телевизия

"Стани богат" се завръща на малкия екран, но ще се излъчва по друга телевизия

/КРОСС/След дълга пауза, тази есен любимото на мнозина шоу "Стани богат" се завръща на малкия екран, но по bTV. По-рано днес от телевизията направиха официално изявление, че емблематичната игра, която навършва цели 20 години от първото си излъчване у нас, се мести в техния ефир, където ще предложи на зрителите си ново и обогатено съдържание с интересни участници, многообразие от емоции, динамична игра на знания, драматични ситуации и най-вече забавление и време за цялото семейство, в което всеки може да научи нещо ново.От медията също така обявиха, че водещ на предаването ще бъде актьорът, заел мястото на Ники Кънчев през 2018 г., а именно Михаил Билалов, който отново ще влезе в ролята с присъщите му увереност, стабилност, обаяние и неподражаем стил на водене.

"Развълнувани сме, че имаме възможността да предложим на нашите зрители най-популярната телевизионна игра за знания в света - "Стани богат". Това уникално шоу - вечна класика и неизменен рейтингов фаворит - ще заеме достойното си място в програмната схема на bTV, с което не само откликваме на нуждата от качествено и обогатяващо аудиторията съдържание, но и правим поредна стъпка към утвърждаването на телевизията като дом на най-популярните и завладяващи световни формати в България", коментира Христо Хаджитанев, директор "Програма" в bTV Media Group.


"Стани богат" е първият международен формат, реализиран у нас, и е версия на британския оригинал "Who Wants To Be A Millionaire". Той стартира на 12 май 2001 г. и бързо се налага като един от най-обичаните в българския ефир. През годините се развива непрестанно и днес е символ на качествено ТВ съдържание и гарантирано забавление чрез споделяне на знание. Освен класическата игра и голямата награда от 100 000 лв., в регламента ще има и нови елементи, които ще дадат допълнителна стойност и различно, съвременно лице на познатата игра.

"Стани богат" ненапразно е най-успешната тв игра в световен мащаб от появата си на 4 септември 1998 г. в Англия. Малцина знаят, че форматът, създаден от Дейвид Бригс, Майк Уайтхил и Стивън Найт първо е реализиран като радио игра. Телевизионната версия на шоуто е изключително популярна, защото изпитва интелектуалните качества на участниците си като същевременно запознава аудиторията с интересни факти. Нагледно това бе показано от режисьора Дани Бойл във филма му "Беднякът милионер" (2008г.), спечелил 8 награди "Оскар". В него на стола на богатството сяда сиракът Джамал Малик от Мумбай, който успява да отговори на всички въпроси. Те според правилата на играта се усложняват с всяко следващо ниво дотолкова, че всеки победител в "Стани богат" става национално известен заради знанията си.

У нас "Стани богат" първоначално се излъчва в периода 2001 - 2008 г. по Нова телевизия с водещ Ники Кънчев. От януари 2008 г. на предварителния кръг "Най-бързият печели" вече се състезават по 10 участници, както е и в оригиналната версия на шоуто. Има промяна и в сумите, които се печелят, като голямата награда става 200 000 лева. Вкаран е и четвърти жокер - "Смяна на въпроса", който е достъпен след преминаването на първата сигурна сума. От 2009 г. този жокер е премахнат, а първата сигурна сума идва след два, а не пет въпроса. Последното издание се на предаването се излъчва през 2014 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.