• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Последно: България – Унгария ще се играе в София, без публика (Обновена)

Последно: България – Унгария ще се играе в София, без публика (Обновена)

БФС също потвърди разпространената първо от Унгарската футболна федерация информация

/КРОСС/ Унгарската футболна федерация обяви, че европейската квалификация срещу България ще се състои на стадион „Васил Левски" в четвъртък от 19:00 часа, съобщи ГОНГ.БГ. От Унгарската централа обявиха в официалния си сайт, че тази сутрин са получили съобщение от УЕФА, с което са информирани, че срещата ще се играе в българската столица при закрити врати.

Цялата сага започна в края на миналата седмица, когато европейската футболна централа, позовавайки се на писмо от БФС и СДВР за готвени протести и ексцесии, премести двубоя от Националния стадион "Васил Левски" на "Христо Ботев" в Пловдив пред празни трибуни.

Кметът на Пловдив обаче не разреши да се играе там, тъй като на "Колежа" се извършват строителни дейности. Вчера се появи информация, че двубоят може да се проведе в Кърджали, но в крайна сметка ще се играе на "Васил Левски".

Ето какво написаха от БФС:

"След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев" и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски" в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата - решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона. Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски".

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Причината да се иска мачът да се проведе без публика е, че представителите на БФС ще бъдат освиркани и засипани със скандирания за оставка от страна на зрителите.

14.11.2023 20:42:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.