• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Йорданов: Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза

Йорданов: Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза

/КРОСС/ Конституцията трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза. В предходната такъв проблем нямаше. Това коментира в ефира на „Твоят ден" по NOVA NEWS Тошко Йорданов, депутат от "Има такъв народ" и председател на парламентарната група на партията. По думите му, заради недомислица и страх в ПП-ДБ, настоящата Конституция е факт.

Според него по казуса с последните промени е сезиран съдът, който трябва да се събере и да каже дали поправките не са противоконституционни. „Ако съдът се произнесе, че няма проблем, ние бихме потърсили ново конституционно мнозинство, което да оправи най-големите глупости във вече поправената Конституция. Христо Иванов, като министър при Бойко Борисов, направи някаква съдебна реформа, която следващите години опитва да поправи. В този парламент направи нова реформа, която отново не действа. Направиха промени в Конституцията, които със сигурност ще имат нужда от допълнителни промени", коментира още Йорданов.

По думите му юристите от ГЕРБ в лични разговори са споделяли, че това, което гласуват, е вредно, но го правят, защото са в „сглобка". „Ако в следващия парламент има разум и няма „сглобки", мисля, че лесно биха се намерили хора за конституционни промени", допълни Йорданов.

Според него има достатъчно време да се организират избори 2 в 1. „При такъв вот е логично избирателната активност да е по-висока, затова той би бил по-добър за страната", каза още Йорданов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.