• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Относно поредния опит за манипулация на общественото мнение от страна на г-н Валери Йорданов

Относно поредния опит за манипулация на общественото мнение от страна на г-н Валери Йорданов
Позиция на Народен театър „Иван Вазов“

/КРОСС/ Във връзка с целенасочено разпространяваната от г-н Валери Йорданов невярна информация („...работодател, който оспорва ТЕЛК-а на служителя си, стремейки се да го изкара „негоден" за професията, която упражнява успешно..." и т.н.) и пореден опит за манипулация на общественото мнение от страна на г-н Йорданов, излагаме следната фактология:

- Самият г-н Йорданов, със свое писмо до директора на Народния театър, е отправил искане да не участва в спектакъла „Големанов", посочвайки, че е необходимо да му бъдат осигурени специфични условия на труд.

- В качеството си на служител в Народен театър „Иван Вазов", г-н Валери Йорданов е представил на работодателя Експертно решение, издадено от ТЕЛК, с посочен по-висок процент временна неработоспособност, в което е отразено, че лицето може да работи по производствена характеристика, но при спазване на определените му от комисията противопоказни условия на труд.

- В Картата за оценка на риска на работното място за длъжността „актьор", изготвена от СТМ „Н. И. Пирогов" за Народен театър „Иван Вазов", е посочено „Вид опасност-нервно-психическо напрежение и пренапрежение; Следствие от опасността - Нервно-вегетативни и соматични прояви на стрес; Степен на риска - II".

Противоречието в горните три точки е причината посоченото експертно решение да бъде обжалвано в срок пред НЕЛК - т.е. заради наличието на неясни, непълни и противоречиви констатации на ТЕЛК, вкл. следва ли по-висок процент временна неработоспособност да се отрази на бъдещото изпълнение на трудовите задължения на служителя или не. Категорично в жалбата няма изложени твърдения, че г-н Валери Йорданов е негоден за професията „актьор", както и че същият няма право да работи по специалността си.

В заключение, призоваваме заинтересованите медии да отправят искане до г-н Йорданов да им бъде предоставена медицинската документация, имаща отношение към експертното решение на ТЕЛК и самото експертно решение. Имайки предвид че се касае за чувствителна лична информация, Народният театър няма правото да прави същата публична, а тя категорично би оборила спекулативните твърдения на актьора.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

абе гонете ги тез Луди,дето си мислят ,чи като крещят на сцината са артисти!!!!

13.11.2023 16:50:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.