• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Как лекар на 82 години се грижи за над 1000 пациенти в пет села?

Как лекар на 82 години се грижи за над 1000 пациенти в пет села?

/КРОСС/  На 82-години, но въпреки това всеки ден на работа в кабинета си в помощ на пациентите. Това е ежедневието за д-р Йорданка Йорданова, която е единствения личен лекар в родното си село Драгоево. С повече от 50-годишен стаж, тя казва че да работи не е просто призвание, а начин на живот.

Работим сутрин и следобед, за да може да обслужваме пациентите от района, защото вече са събрани пет села. Друга професия не бих предпочела, това е. Ние сме медицински работници от над 50 години и сме винаги сред нашите пациенти, справяме се с тях, разказа тя.

А доволни и благодарни не са един и двама. Сред случите, които д-р Йорданова винаги ще помни е моментът, в който заедно с медицинска сестра Жекова спасили живота на малко бебе, което е имало гърчове.

Наложи се след манипулациите тук сестрата да го придружи до Преслав, по пътя е държала устата му отворена, то се спаси и сега фактически това е едно дете, което е ученик в средно училище в Преслав, добави д-р Йорданова.

Семейството на порасналия пациент сега всяка година подаряват на д-р Йорданова негова снимка. А медицинска сестра Жекова е на 75 години и също казва, че са сформирали добър екип.

През тези 50 години аз много лекари смених тук, идват за по една години, за по две години и си отиват, но д-р Йорданова дали беше директор на Народно здраве, дали беше някъде, тя винаги е обслужвала хората, разказа Димитричка Жекова.

Над 1000 са общо пациентите, за които се грижи д-р Йорданова. Сред тях и Стоян Станчев, който казва че по време на COVID пандемията екипът Йорданова-Жекова го е спасил. 2020 година, ако не беше тази лекарка нямаше да съм тук, заяви той.

Работата на 82-години е важна отговорност, казва д-р Йорданова. Тя съветва младите лекари да не се страхуват да работят на село и казва, че за сега не мисли да прекратява практиката си.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.