• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

„МеГра“, еп. 8: Цветелина Йорданова и Джанан Дурал споделят как се отразяват международните новини

„МеГра“, еп. 8: Цветелина Йорданова и Джанан Дурал споделят как се отразяват международните новини

/КРОСС/ Цветелина Йорданова и Джанан Дурал са специални гости в осмия епизод на подкаста за медийна грамотност на БНТ – „МеГра“.

Двете са международни редактори в обществената телевизия и следят всичко важно извън границите на страната. В епизода ще разкажат за спецификите на този тип новини, колко познаваме чуждестранните медии и променят ли социалните мрежи играта.

Журналистите коментират отразяването и потребяването на международни новини, случващото се около изборите на президент на САЩ. В интервюто става дума дори за информацията в TikTok и за скандала на Доналд Тръмп и Twitter.

Според изследване, българите сме сред нациите в Централна и Източна Европа, които най-много се доверяват на писаното в социалните мрежи, при това – безкритично, а Цветелина Йорданова и Джанан Дурал разясняват на какво се дължи това и за какво да следим, когато черпим информация от там.

„Най-важната позиция за всеки журналист е да пази независимостта си, търсенето на истината и да не забравя отговорността на това, което прави.“, споделя Цветелина Йорданова.

В следващите епизоди очаквайте водещите Спас Кьосев и Даниел Михайлов. Гости на последния епизод на „МеГра” ще бъдат главният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, директор на Дирекция „Информация”. 

Поредицата „МеГра“ излиза всеки четвъртък и ще бъде достъпна за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Google Podcasts, както и на обновения новинарски сайт bntnews.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.