• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Илияна Йотова: Тези избори трябва да са сблъсък на решения за България

Илияна Йотова: Тези избори трябва да са сблъсък на решения за България

/КРОСС/ Нека тези избори да са сблъсък на решения за България. В ситуация на кризи много трудно се правят дългосрочни планове и се излагат пред хората дългосрочни визии. Има шанс това да се случи. Това каза вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова в предаването „Седмицата" на Дарик радио.

Промяната и дълбоката трансформация на българското общество трябва да продължи, а политическите сили трябва да са направили изводите си от последните 7 месеца управление, посочи тя.

Газовата криза ще е част от предизборната кампания на всички политически сили, смята Йотова.

Тя коментира и срещата на Румен Радев със собственика и ръководството на строителната фирма, изграждаща газовата връзка с Гърция и ръководството на проектната компания, възложител на строежа. Гръцката строителна компания е уверила, че в началото на септември строителните работи ще бъдат довършени, така че от 1 октомври да може да потече азерски газ.

Според нея Европа е трябвало да намери общо решение за газовата криза, каквито са били и първоначалните заявки. Това обаче не се е случило. „Ако всяка една страна в ЕС върви сама в този много сложен проблем, резултатите няма да са добри. Трябва да се върви към общи решения и действия, а България трябва да бъде един от най-силните гласове в тази посока", заяви Илияна Йотова.

Според нея кабинетът „Петков" е действал прибързано с решението за пълно отказване от доставките на руски газ. „Създадохме буквално една истерия, една лъжовна картина, че ще получаваме газ няколко пъти по-евтино, а се оказа точно обратното. Оставиха страната неподготвена за тези цени. Грешката на правителството е, че не подготви страната за това, което следваше, а просто създаде едни неверни очаквания", коментира вицепрезидентът.

На този етап по думите й не се очертава сериозна предизборна коалиция.

Служебният кабинет не проявява реваншизъм спрямо предишното управление, категорична бе Илияна Йотова. „Много ми е мъчно, когато в момента тематиката и проблемите около БСП са съсредоточени върху уволнения и назначения. Това ми прилича на бюро по труда, така че аз няма да вляза в тази реторика", коментира тя.

Войната с президентската институция, която някои партии се опитват да водят с президента, по думите й показва, че няма с какво друго да излязат пред собствените си избиратели.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.