• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Вицепрезидентът: Просветата и книжнината родиха българската нация

Вицепрезидентът: Просветата и книжнината родиха българската  нация

Днес думите на любов и уважение са за българските учители, заяви Илияна Йотова, която откри новата учебна година в Осмо СУ „Арсени Костенцев" в Благоевград

/КРОСС/ „Българската нация оцеля през тъмните векове на робство благодарение на просветата. Просвещението и книжнината родиха и изградиха българската нация. Далеч преди зараждането на национално-освободителните борби, историята ни се пишеше от хора като Паисий, от тези, които прозряха, че пътят на знанието е пътят на развитие и успеха, от българското Възраждане." С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства учителите и учениците в Осмо средно училище „Арсени Костенцев" в Благоевград, където откри новата учебна година. Школото чества своя 40-годишен юбилей.

„Благодарение на вас и вашата благородна мисия я има и ще я има България", се обърна вицепрезидентът към учителите и подчерта, че през трудните времена на ограничителни мерки, когато шокът беше завладял всички, именно те успяха първи и най-бързо да трансформират процеса на обучение. „Дългът към просвещението във вашите сърца е по-силен от всяка криза", посочи Илияна Йотова и изтъкна, че учителите възпитават в добродетели, изграждат характери и личности. „Днес имате и още по-трудна задача - да опазите децата и младежите от опасностите на интернет, от фалшивите новини и ценности", заяви вицепрезидентът.

Към родителите Илияна Йотова се обърна с думите: С учителите сме съюзници в името на бъдещето на децата ни. Общата ни цел - да възпитаме достойни граждани на любимото ни Отечество, ще постигнем, когато сме единни.

На учениците вицепрезидентът пожела успехи и нестихваща обич към знанието. „Задача на нас, възрастните, е да ви осигурим безоблачно детство, да ви подаваме ръка за подкрепа и кураж", посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът подари за училищната библиотека книги на акад. Антон Дончев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.