• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Илияна Йотова: Нямам притеснения за състоянието на държавата, докато финансов министър е Росица Велкова

Илияна Йотова: Нямам притеснения за състоянието на държавата, докато финансов министър е Росица Велкова

/КРОСС/ България не е пред фалит, няма опасност за споразумението с Международния валутен фонд и необходимост от нов дълг. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше гост в Технически университет - София на честването на 30-годишнината от създаването на Факултета за френско обучение по електроинженерство.

"Нямам притеснения за състоянието на държавата, докато работи служебният кабинет и финансов министър е Росица Велкова. Всеки тълкува сигналите както иска, използва ги като оръжие срещу политическите си опоненти. Но квалификациите не правят чест на нито един политик", подчерта Йотова.

На въпрос за по-дългосрочен лош сценарий за финансовото състояние на държавата при липса на редовен кабинет, вицепрезидентът заяви:

"Не искам да правя прогнози, че няма да има редовен кабинет. Позицията на президентската институция винаги е била категорична - като парламентарна република България трябва да има редовно правителство, избрано от Народното събрание".

Изнесените данни от Министерство на финансите Йотова определи като предупреждение към цялата политическа класа в момента, в който служебният кабинет подготвя проект на бюджета за 2023 г.

"Още в първите си дни новият парламент трябва да приеме бюджета за 2023 г., необходим за всички", каза още вицепрезидентът, цитирана от администрацията на президентската институция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Неизненадан

Че какво притеснение може да има при липсваща държава, с липсваща икономика и сринати образование и здравеопазване...

17.03.2023 08:48:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.