• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

8,5% спад в икономиката през второто тримесечие

8,5% спад в икономиката през второто тримесечие

/КРОСС/ 8,5% е спадът на икономиката в страната за второто тримесечие. Понижението е в следствие на кризата от COVID-19, коментира икономическият министър Лъчезар Борисов.

Спадът в брутния вътрешен продукт у нас обаче е далеч от средния за ЕС, тъй като някои страни-членки са отчели намаляване от над 20%. Според Борисов резултатите за България през третото и четвъртото тримесечие ще бъдат много по-добри и страната ни ще тръгне към възстановяване.

Икономическият министър беше в Пловдив за сертифицирането на проект за над 30 млн. лв. в сферата на хранителната индустрия. Той се включи и в подписването на договор за изграждането на пътна връзка на стойност над 1 млн. лева.

Инфраструктурата е част от друг проект - за над 20 млн. лв., в който голяма международна компания произвежда у нас сертифицирани респиратори и предпазни маски.

Лъчезар Борисов, министър на икономиката: Най-важното в момента е, че въпреки кризата, българската икономика успява да привлече инвестиции. Такива са и данните на Българска народна банка. Инвестициите за първите 7 месеца са 1,4 млрд. евро, като ръстът на годишна база е над 54%. Подобни са и данните на Министерство на икономиката за сертифицираните проекти по Закона за насърчаване на инвестициите. Към момента се реализират сертифицирани проекти за над 710 млн. лева и над 3200 работни места.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

¢

Българската икономика е икономика на сервитьорките и камериерките.

24.09.2020 17:17:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.