• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Кузман Илиев: Ако България не влезе в еврозоната, ще задлъжнее с много бързи темпове

Кузман Илиев: Ако България не влезе в еврозоната, ще задлъжнее с много бързи темпове

/КРОСС/ Смятам, че депутатите ще вземат решение за удължаване на бюджета за 2022 г. до 10 юни. Единственото по-притеснително е това, че сложиха лимит на т.нар. единна сметка в БНБ, за какво могат да се ползват средства от там. Това каза икономистът Любомир Каримански в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той заяви, че няма да има проблем с изплащането на пенсиите в следващите два-три месеца.

С бездействието си политиците отместват сериозните проблеми и дефицити, които ще бъдат прехвърлени в следващите години, коментира Любомир Каримански.

Икономистът Кузман Илиев коментира, че около приемането на бюджета се е създала истерия, която е работела в интерес на създаване на правителство на всяка цена.

Време е за финансова дисциплина, тъй като навлизаме в етап на икономически сътресения на глобално равнище, предупреди той. Те ще дойдат при нас със закъснение, но няма да са леки, отбеляза икономистът. „Сега е моментът, в които не може да се появяват някакви политици без отговорност и да натрупват задължения, които ще стават все по-скъпи за изплащане във времето", каза Илиев.

По думите му от записите от срещата на Националния съвет на ПП е станало ясно, че властта корумпира, и е добре че те са станали достояние за българите.

Ако България не влезе в еврозоната, ще задлъжнее с много бързи темпове. „Когато си в борд, харчиш много, задлъжняваш много и в един момент нямаш достатъчно пари. Обръщаш се към МВФ, той ти чупи ръцете и вече бордът ти е под въпрос. Това са сегашните големи рискове", посочи той.

Следващият стратегически риск е, че имаме два ядрени реактора, единият от които работи когато си поиска. В Плана за възстановяване сме поели ангажимент да затворим 50% от енергетиката си с въглищните централи, обясни Кузман Илиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ха-ха, либерални шмекерии, които овчето стадо трябва да преглъща мълчаливо. Ето при кого отиват парите за реклама на еврото. Но въпреки, че сте добре платени няма да ви мине номера, разкрити сте, айдуци пладнешки.

30.05.2023 15:12:19

Анонимен

А ако влезе в евро зоната от там няма излизане, само по-дълбоко влизане.

28.05.2023 23:30:22

Анонимен

Точно обратното, Г-н НПО!

28.05.2023 17:51:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.