• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Илия Милушев бе пуснат на свобода срещу 20 000 лева

Илия Милушев бе пуснат на свобода срещу 20 000 лева

/КРОСС/ Съветникът на държавния глава по сигурност и отбрана Илия Милушев е обвинен като подбудител за извършване на длъжностни престъпления с цел да причини вреда на председателя на Агенцията по разузнаване. Обвинението му е повдигнато след 4-часов разпит, като от прокуратурата му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лева. Това съобщи пред журналисти неговият адвокат Атанаска Каракашева.На влизане във Военната прокуратура по-рано днес той заяви, че се чувства идеално.

Илия Милушев беше задържан вчера във връзка с разследване за разгласяване на държавна тайна. Първоначално той е бил свидетел, но след извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция "Технически операции". Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция "Разузнаване". Според агенцията документите съдържат информация, представляваща държавна тайна.

Президентският съветник е обяснил, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на администрацията на президента. Това наложи извършването на действия по разследвания и в сградата на "Дондуков" 2 вчера.

По същото разследване е бил арестуван и бивш служител на Държавна агенция "Разузнаване", както и други двама, на които им е била наложена мярка "домашен арест".

Вчера от ДАНС обявиха, че Илия Милушев е лишен от достъп до документи с ниво "Строго секретно", а на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов, който също беше задържан, е връчен отказ за достъп до класифицирана информация.

Узунов вече е обвиняем за търговия с влияние

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.