• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Лекари от Пловдив притеснени след смъртен случай на жена със съмнение за COVID-19

Лекари от Пловдив притеснени след смъртен случай на жена със съмнение за COVID-19

В отворено писмо медиците сигнализират, че нямат предпазни средства и не са инструктирани как да действат

/КРОСС/ Голямо напрежение в една от пловдивските болници. 84-годишна жена, със съмнение за коронавирус, почина в МБАЛ "Свети Мина" в града, след като два дни не е изследвана. Медиците от здравното заведение изпратиха отворено писмо, че нито имат предпазни средства, нито необходимата апаратура, нито инструкции как да действат.

С пациентката са били контактни 10 души от персонала. Резултати от пробата на жената, изследвана в Националната лаборатория, се очакват в сряда. Медиците са притеснени, че ако тя се окаже положителна, значителна част от персонала ще трябва да бъде поставена под карантинаЕто и пълния текст на отвореното писмо до представители на местни и национални институции. Публикуваме го без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО

До

Областен управител Пловдив

Община Пловдив

Щаб за борба с вируса

Министър на здравето

Министерски съвет

Президентство

От

МБАЛ "Св. Мина" - Пловдив

д-р Цветан Деведжиев - зав. Кардиологично отделение

д-р Стоилов - нощен дежурен 13/14.03 - 40 години трудов стаж

Останал персонал на отделението

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,

84-годишната болна, приета през нощта на 12-13 март със съмнение за COVID-19 при нас - с отказ да бъде приета в Инфекциозна клиника, с отказ да бъде превозена от Спешна помощ, при отказ за съдействие от градския епидемиолог, остана при нас - при пълната ни неподготвеност - при създалата се сложна епидемиологична обстановка ние, с богатия клиничен и диагностичен опит в ежедневната ни клинична работа при:

1. Липса на маски, престилки и калцуни

2. Липса на респиратори

3. Липса на инструкции за работа в новата обстановка

4. Липса на тампони и разтвор за вземане проба за изследване на коронавируса

5. Липса на платените бодигардове - охрана на болницата през цялата нощ.

Днес чакаме човек от РЗЦ, за да вземе проба от болната, която те ще пратят за изследване в Стара Загора, може би - в понеделник...!!! Лед още 3 дни - около четвъртък - след седмица! - от приемането й, ще знаем Е ЛИ Е болната положителна за корона вирус при възможност да е заразила всички! в отделението ни!

Та, госпожо Каназирева, дано не ви се наложи да бъдете приета при нас със съмнение за коронавирус, при сегашната ни ситуация, и - защо не минете да видите каква е болницата, която с лека ръка определяте за база, след запълване на Инфекциозна к/ка на МА като база за болни от коронавируса?

Уважаеми щаб за борба с вируса, не мислете, че всичко е в ред в системата и, че извънредното ви положение е раздвижило статуквото...

Пише ви лекар с банална, незащитаваща маска, която не е функционална и се сменя на 2-3 часа, ако има резервна /а още няма!/ пристигнала... Лекар, със заплата 900! Лева, колкото сега ще давате на мед. сестри, и то увеличена сега, преди месец с 50! Лева. Пише ви завеждащ кардиологично отделение с 45-годишен стаж и опит, преболедувал всички сътресения на Здравната ни система, запазил все още надеждата, че можем да бъдем успешни.

Поздравяваме ви, скъпи управляващи, ние новите опълченци на Шипка - с бели престилки! Както онези славни българи с камъни и дърве се биеха с жестокия враг, ние - с голи ръце стоим, но - се борим уви, с камъни и дърве - в 21 век - с новата реалност и нов вирус ...

Дано осъзнаете колко далеч е реалността от вашите мечти, разбирания и надежди... Не ви казвам надежда всяка тука оставили - надеждата и заедно с вас сме уверени, че ще победим.

Пловдив

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.