• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Най-популярните бебешки имена в света за 2020 година

 Най-популярните бебешки имена в света за 2020 година

/КРОСС/ Проучване на сайта за родители Бейбисентър разкрива най-популярните бебешки имена за 2020 година.

За да съставят списъка, от Бейбисентър са анкетирали посетителите на сайта и са проучили най-актуалните тенденции в избора на наименования за новородени момиченца и момченца, пише БТА, цитирайки в. "Дейли стар".

Допитването показва, че най-популярните имена за отрочета от женски пол са София, Оливия и Амелия, а за бебета от мъжки пол - Мохамед, Ноа и Оливър.

Авторите на проучването са установили, че родителите често черпят вдъхновение за избора на име за потомците си от телевизионни шоута. Сред най-популярните имена за момченца е Конъл - на един от централните персонажи в сериала "Нормални хора". Подобен е случаят с Арабела от "Мога да те унищожа" и Дейвид от "Шитс Крийк".

Герои от видео игри и реалния живот също вдъхновяват родителите в избора на име за бебе. Такъв е примерът с футболиста Маркъс Рашфорд и столетника капитан Том, които със забележителната си благотворителна дейност по време на пандемията се превърнаха в герои на Великобритания.

След смъртта на чернокожия Джордж Флойд, който стана жертва на полицейско насилие в САЩ, името Джордж намира място в Топ 10 тази година, след като миналата година отбеляза спад в популярността си.

Топ 20 на най-популярните за 2020 г. имена за момиченца включва Оливия, София, Амелия, Лили, Айла, Ава, Мия, Ария, Фрея, Исабела, Ела, Айви, Грейс, Роузи, Попи, Иви, Шарлот и Хана.

В Топ 20 на най-популярните момчешки имена за 2020 г. попадат Мохамед, Ноа, Оливър, Артър, Лео, Фреди, Джордж, Тио, Чарли, Джак, Хари, Оскар, Итън, Арчи, Финли, Джошуа, Джейкъб, Томас и Айзък.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

=778

11.11.2021 09:01:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.