• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Полина Влахова, Филип Морис България: Важно е младите хора да имат ментори

Полина Влахова, Филип Морис България: Важно е младите хора да имат ментори

/КРОСС/ Това лято Филип Морис България ще даде възможност на 15 млади българи да придобият реален професионален опит в тримесечен платен стаж от юли до септември. Мултинационалната компания, която преминава през мащабна трансформация, изпълнявайки своята визия за бъдеще без дим, тази година навършва 15 години в България и ще отпразнува годишнината си, осигурявайки възможност на за старт в кариерата на 15 български студенти.

Компанията вече има опит с предишни стажантски програми, благодарение на които завършващи студенти не само са стартирали кариерата си в офиса в София, но и са продължили вече като пълноценна част от екипа в България.

Поли Влахова, ръководител на отдел "Маркетинг и дигитални комуникации" във Филип Морис България

"Трябва да си отделиш достатъчно време за натрупването на опит в различните сфери на бизнеса, за да си успешен."

Защо е важно младите хора да имат ментори?

Менторите са един от основните източници за предаване на практически опит на младите, което е много важно за по-нататъшното кариерно развитие. Разбира се, освен опит, това да бъдат част отводеща международна компания и промяната, която създава, със сигурност ще им даде другата гледна точка за бизнеса като цяло.

Какво си спомняте за началото на собствената си кариера - какви бяха трудностите и страховете ви, и как ги преодоляхте? Кой ви помогна в този процес?

Както при повечето млади хора, в началото на кариерата ми, неувереността, че мога да се справя с трудни задачи беше основният ми страх, но с опит и добър мениджърски подход успях да го преодолея и да променя нагласата си към стремеж за намирането на решения.

Какво бихте казали на по-младата си версия от позицията на човек с дълга и успешна кариера днес?

Бих посъветвала себе си да проявявам повече търпение в очакванията си, тъй като е добре да отделиш достатъчно време за натрупването на опит в различните сфери на бизнеса, за да си успешен.

Анна Габровска, ръководител на отдел "Култура и човешки капитал" във Филип Морис България

"Инвестираме в развитието на компетентности и умения, така че служителите ни да се развиват в желаната от тях кариерна посока".

Снимка: Филип Морис

Тази година ние празнуваме 15 години на българския пазар и свързваме броя на търсените стажанти и с годишнината на компанията. А очакванията ни са да намерим млади хора с определена нагласа. Вярваме, че за да може един човек да работи в бизнес, който преминава през мащабна позитивна трансформация, той или тя също трябва да са гъвкави, готови да учат, бързи и с желание да работят в екип.

С какво тази стажантска програма е по-различна от тези, които компанията е организирала досега, и пандемията с Ковид-19 има ли нещо общо с начина, по който ще изглежда програмата?

Програмата ни е част от инициативите на Филип Морис Интернешънъл в цяла Европа с цел да подкрепим младите, които в периода на кризата имат затруднения с намирането на първа работа. Тя следва правилата на всички стажантски програми при нас по отношение на подбор на определени профили, он-бординг, менторинг и обучителна част за стажантите. Програмата е се различава в това, че ние сме решени като компания да назначим стажанти през лятото в период, който все още е предизвикателен за бизнеса. Но вярваме дълбоко в позитивите, които можем да донесем за младите и за обществото.

Какво, според вас, ще научат те и какво очаквате да донесат на компанията?

За нас е изключително важно да направим така, че тези хора да имат разбиране за това как работи международния бизнес, а ако все още не са се ориентирали в каква област искат да се развиват професионално, да им дадем насоки, опит и перспектива. Надявам се те да ни помогнат с енергията, любопитството и амбицията си за постигането на нашата глобална мисия.


Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.