• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Пленумът на БСП решава ще даде ли рамо на кабинета на ИТН

Пленумът на БСП решава ще даде ли рамо на кабинета на ИТН

Вътрешната опозиция в соцпартията държи на писмено споразумение

/КРОСС/ Националният съвет на БСП решава дали ще подкрепи проектокабинета на номининирания за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов.Още на влизане на "Позитано" 20 някои от социалистите, гравитиращи около вътрешната опозиция, дадоха да се разбере, че държат да научат цената на евентуална подкрепа и настояват за писмено споразумение с "Има такъв народ".

Преди пленума служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов предупреди, че Националният съвет дължи на членовете и избирателите на БСП споразумение с ясни и конкретни ангажименти за определен срок като условие за подкрепа на правителство в този парламент. Той призна, че на него не му стига само едно изявление на ИТН от трибуната с изредените приоритети. По думите му, ако мандатоносителите откажат писмено споразумение с БСП, това ще е за тяхна сметка.
Бившият зам.-председател на партията Кирил Добрев коментира, че за около месец ръководството на БСП е извървяло един дълъг път - от сериозни критики към "Има такъв народ" до 90 процента съвпадение на програмите. "И сега влизам вътре да разбера каква е цената на това нещо и кога точно ще я плати партията", допълни той.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов коментира, че първото нещо, което трябва да чуят, е анализ на изпълнения мандат, който НС на БСП даде на парламентарната група за разговори по приоритети на бъдещо правителство.

И той се обяви за писмено споразумение с ИТН, което да послужи за база на евентуалната подкрепа.

"Второ - трябва да чуем дали ще има писмено споразумение на базата, на което да се обуславя една или друга подкрепа, посочи той. Трето - да видим дали има "червени линии", които ние ще поставим и които няма да се повдигат, и които ще бъдат разграничителни, ако тези въпроси са част от дебата в парламентарната зала", добави Паргов.

По думите му "червените линии" са мажоритарен вот, партийна субсидия от 1 лев на глас и отказ от АЕЦ "Белене". Червените принципно винаги са защитавали обратната позиция от тази на ИТН. Лидерът на столичните социалисти направи уговорката, че всяко партньорство си има цена. "Въпросът е да видим каква е цената на решението, което ще вземем след малко", коментира Паргов.
В началото на заседанието депутатът Иван Иванов е предложил социалистите да дадат подкрепа на ИТН, но под условието, ако е налице и подкрепа и на "Демократична България", и на "Изправи се БГ!Ние идваме."

Очаквайте подробности.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И замириса на власт на Позитано, каква радост само е обхванала всички червени паразити....

04.08.2021 17:13:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.