• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Човешкият потенциал в туристическата индустрия и ролята на бизнес туризма за Бранд България бе темата на церемония по дипломиране на студентите по туризъм в УНСС

Човешкият потенциал в туристическата индустрия и ролята на бизнес туризма за Бранд България бе темата на церемония по дипломиране на студентите по туризъм в УНСС

/КРОСС/ На церемония по дипломирането на студентите по туризъм от УНСС експертите на Катедра "Икономика на туризма" поставиха за дискусия темата за ролята на бизнес туризма за развитие на висококачествен и висококатегориен туризъм с платежоспособни клиенти, довеждащ до устойчиво развитие на дестинация България в четири сезона. Бе обсъдено и значението на бизнес туризма за реализацията на кадрите във висококатегорийни обекти с по-високи трудови възнаграждения, целогодишно, а не сезонно.

Гости на церемонията бяха Кирил Радоев, заместник-генерален мениджър на хотел ИнтерКонтинентал София, и Недялка Пенева, директор „Човешки ресурси" в ИнтерКонтинентал София, които представиха на бъдещите кадри в сектора ролята на бизнес туризма за позициониране на Бранд България и за развитието на младите таланти.

Проф. д-р Мариана Янева, ръководител на Катедра „Икономика на туризма", поздрави дипломантите и им пожела успешна реализация в бизнеса, която да ги води винаги нагоре. „Духът прави силата е мотото на нашия университет и всъщност духът ни води непрекъснато да вървим напред, да се развиваме, да се самоусъвършенстваме и защо не да продължаваме да се обучаваме в нови форми - бакалавър, магистър и доктор", посочи в поздравителния си адрес проф. Янева. „УНСС е университетът на лидерите, на министри, на депутати и на изявени хора от бизнеса и искрено ви желая един ден с вас да се срещнем в партньорски позиции, в които да бъдем полезни с каквото можем, и да се гордеем с вас". Проф. Янева пожела на дипломантите още да бъдат здрави, да търсят хармонията между ум, дух и тяло чрез уелнес и здравния туризъм и да вървят нагоре професионално чрез бизнес туризма.

 

Бизнес туризмът беше във фокуса на вниманието и в поздравленията на гостите на церемонията. Кирил Радоев и Недялка Пенева са възпитаници на Катедра „Икономика на туризма", които са извървели успешния път на реализация в туристическата индустрия и са избрали да се развиват в сегмента на бизнес туризма. „Надявам се да останете в туризма, защото туризмът и хотелиерството са преживяване, страст, емоции и динамика", посочи Кирил Радоев. По думите му бизнес туризмът е много важен за развитието на България като туристическа дестинация и помага за изравняването на сезонните пикове между масовите летен и зимен туризъм. „Това, което ние правим като марка и като верига, е да насърчаваме бизнес туризма не само от нашата гледна точка като хотел, но и да промотираме дестинацията като цяло. Работим заедно с други хотели от нашата верига, за да промотираме България, но и региона на Балканите. Ние от конкуренти ставаме партньори с другите хотели, за да можем да популяризираме дестинацията", добави заместник-генералният мениджър на ИнтерКонтинентал София.

Недялка Пенева сподели опита си като професионалист, за когото образованието по туризъм в УНСС е се е превърнало в сбъдната мечта. „Туризмът ми даде много силен старт в кариерата. Работата в бизнес хотел в сърцето на София е гордост, щастие и професионално удовлетворение", посочи тя. По думите ѝ младият човек трябва да е готов да се развива постоянно и да учи през целия си живот. Веригата ИнтерКонтинентал следва модела 70/20/10, според който участието в обучения на работното място формира 10% от професионалното развитие, 20% от успеха се дължат на работата с професионалисти, с хора, които имат опит, знаят какво правят и дават своите ценни съвети, а останалите 70% са ежедневната работа, ситуациите на работното място, трудностите, с които екипът се сблъсква, и усилията, които се полагат. Недялка Пенева пожела на дипломантите да бъдат смели, да следват мечтите си и своя път и да бъдат търпеливи упорити, защото понякога най-прекият път не е най-правилният. „Трябва да сте готови да влагате усилия, време и упорита работа, за да можете да получавате ценния опит, знанията, уменията, възможностите, страхотните приятели и колеги, с които да станете като едно семейство", посочи в поздравлението си Недялка Пенева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.