• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ваня Григорова: На национално ниво може да се зададе по-мащабна политика

Ваня Григорова: На национално ниво може да се зададе по-мащабна политика

/КРОСС/ Няма как да бъда кандидат на БСП. Разговорът между мен и Корнелия Нинова стана неприкрит. В предишните избори тя се опита да счупи коалицията. Тя работеше срещу мен и собствените си кандидати за общински съветници. Това каза председателят на „Солидарна България" Ваня Григорова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Като общински съветник тя вярва, че може да постигне много, но на национално ниво може да се зададе много по-мащабна политика, която да се следва във всички общини, обясни тя.

„Когато политиката, която се задава от национално ниво, има въздействие върху общинските нива е много по-добре да се опиташ да го направиш за всички общини, не само за София. Винаги на национално ниво може да се зададе по-мащабна политика", каза тя.

Без нея БСП е  щяла да има четирима общински съветници в столицата, смята Григорова.

Григорова добави, че това, което се вижда от експертизата на вещите лица, по делото за оспорения резултат от местния вот в София, безусловно сочи към това, че е имало манипулации на крайните резултати.

В предишното управление не е имало нито един социален приоритет, подчерта Григорова. Увеличението на пенсиите, с което се хвали Асен Василев, не е социална политика, а „политика на подаяния". „То е направено така, че да води към тежко финансово състояние на НОИ и Фонд „Пенсии", защото не беше увеличен максималният осигурителен доход. Така не се прави, това не е отговорно политическо поведение", подчерта тя.

Тя заяви, че се е опитала да направи широка лява коалиция. „Доколкото е възможно, без БСП, защото е очевидно, че с това ръководство на БСП не може да се получи широко ляво обединение. Разговорите, които водих с представители на „Левицата", бяха насочени към това да направим широка коалиция. Те искаха аз да се влея в „Левицата" - нещо, което не бих могла да направя. Вярвам, че все пак в бъдещ момент ние бихме могли да работим заедно", допълни Ваня Григорова.

„Аз нямам никакъв проблем да работя с когото и да е, когато целите ни са еднакви. Кой с кого е важно, но е важно какво. Не влизаме в парламента, за да влизаме в коалиция. На нас власт не ни трябва, министерски кресла не ни трябват. В парламента ще водим разговори с всички политически сили, които искат да подкрепят наши инициативи", обясни Григорова.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Въздух

27.04.2024 15:37:15

Анонимен

Въздух

27.04.2024 15:37:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.