• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Индия счупи световния рекорд по ръст на заразените за денонощие

Индия счупи световния рекорд по ръст на заразените за денонощие

/КРОСС/ Индия регистрира най-големия скок в рамките на денонощие на заразени с новия коронавирус (COVID-19) в сравнение с която и да е друга страна от началото на пандемията, след като епицентърът на заразата се измества към южноазиатския гигант, съобщава "Ройтерс".

Регистрираните през последните 24 часа 78 761 новозаразени в Индия надхвърлят 77 299 заразени, регистрирани в САЩ на 16 юли.

Втората по население страна в света вече е с общо 3,54 млн. заразени от началото на епидемията, като е третата най-тежко засегната от пандемията след САЩ и Бразилия, но заразените в Индия в рамките на денонощие надвишават тези на другите две страни вече в продължение на почти две седмици.

Броят на починалите от COVID-19 за изминалото денонощие в Индия е 948 души, с което общият брой на жертвите вече е 63 498 души, показват данните на федералното здравно министерство.

Махаращра, най-богатият и урбанизиран щат в Индия, е регистрирал 331 починали за денонощие.

Въпреки нарастващия брой заразени, министър-председателят Нарендра Моди настоява за връщане към нормалното ежедневие, за да се ограничи икономическия удар, като преди това наложи строги блокади на 1,3 млрд. души в страната.

Федералното министерство на вътрешните работи реши да позволи на подземните влакови мрежи да се отворят отново с някои ограничения в Ню Делхи, столицата на Индия с около 20 милиона души.

Метрото ще започне да работи на 7 септември за първи път от март, когато Индия наложи най-строгото заключване в света, за да ограничи разпространението на новия коронавирус.

Кината, басейните, развлекателните паркове и други подобни места ще останат затворени.

Заключването доведе до мащабни загуби на работни места и икономически спад.

Най-дълбоката рецесия в Индия, която е записана, ще продължи през цялата година, тъй като възраждането доведе до нововъзникващ скок в потреблението и бизнес активността, сочи проучване на Ройтерс.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.