• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти

Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти

/КРОСС/ Казват, че в Индия или се влюбваш от пръв взор, или я намразваш вечно. Аз съм от първия тип. И мога да посещевам тази приказна страна безспир.

Г-н Санджай Рана е дипломат на Република Индия в България от март 2021 година Той е посланик от кариерата със стабилен стаж. Бил е началник на Политическия обособена Организация на обединените нации и на Отдела за планове за развиване в чужбина в Министерството на външните работи. Преди да пристигна у нас е работил в индийските задачи в Дамаск, Рияд, Копенхаген, Баку и Мале. Негово превъзходителство посланикът споделя концепциите си по какъв начин ще показа хубостите, културата и необятните благоприятни условия на страната си пред българите. Като начало - с виртуалната разходка из родината му по радиото. Лесно му е на Негово превъзходителство посланикът на Индия у нас Санджай Рана - почнал е да опознава нашата страна и до края на мандата си ще я е избродил цялата. Но я се пробвайте да обиколите неговата татковина. Невъзможно е, само че в случай че сте влюбени в Индия- можете да упорствате. Поне аз по този начин върша. Неотдавна се завърнах от Керала, щатът с най-вече зеленина и вода, в който се е зародила античната философия и просвета аюрведата.

Там за 11 път бе открит Kerala travel mart, най-големият туристически пазар в Индия. Според статистиката, там на всяка минута идват по двама непознати туристи и 35 локални. За да се усъвършенства салдото, на събитието бяха поканени туроператори от близо 70 страни.

При откриването станаха ясни необятните ползи на локалния туристически ръб за развиване на нови артикули като пътешествия с кемпер из Керала, авантюристичен туризъм с гмуркане, рафтинг и така нататък, без да се не помнят клиниките, курортите и лечебните заведения с аюрведична медицина, както и историческите, кулинарните и фестивалните турове сили акцентите върху живота на село и националните паркове. Изводът бе: 2022 е годината на Керала в туризма! А аз на място се убедих в това.

Омагьосана от коприната. Това е Ана Каранова. Тя произлиза от сливенския жанр Калови, чиято история стига четири генерации обратно до Добри Желязков. През 30-те години на XIX век той основава първото текстилно произвеждане на Балканите, като по-късно остава в историята като основоположник на българската текстилна промишленост. Почти два века по-късно потомката муобикаля персонално Близкият Изток, Азия, Индия и Италия, с цел да сортира коприна за стилните творения на компанията си Anna Karanova. Последното й начинание е в столицата на Катар, Доха.

За отношението към дамите там, за местата, които би трябвало да се видят беседваме с Анна Каранова. Тя е живяла на доста места по света, с помощта на специалността на брачна половинка си, който е водач, само че последното място, в което се заселват за по-дълго е Доха. Анна пристигна на изявлението с 11-годишната си дъщеричка, която е обиколила неведнъж повече страни от годините си. Предстои й да стартира учебно заведение в столицата на Катар - Доха, а майка й ще развива марката си за произведения от естествена коприна и там. Надявам се още веднъж да ни гостуват, тъй като животът им е цветен атлас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.