• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Корнелия Нинова, като вицепрезидент на Социалистическия интернационал, участва в заседание на организацията

Корнелия Нинова, като вицепрезидент на Социалистическия интернационал, участва в заседание на организацията

/КРОСС/ Председателят на БСП Корнелия Нинова взе участие в онлайн заседание на Президиума наСоциалистическия интернационал. Тя е вицепрезидент на организацията, в която членуват162 партии от над 100 държави от цял свят.Нинова беше поздравена от колегите си за проведения пряк избор на председател на БСПкато най-демократичния и модерен избор и за високия резултат, с който бе избрана. Тязапозна колегите си със здравната, финансово-икономическата и социална ситуация в България, като изрази тревога от задълбочаващите се неравенства, ниското равнище надоходите и растящата безработица.

Тя подчерта, че българските социалисти щепродължават да се борят за реалното въвеждане на принципите на върховенството назакона в България, за провеждането на честни избори и за реформа на икономическите исоциалните политики в държавата, с цел осигуряването на по-добър жизнен стандарт забългарите.

Нинова коментира европейските политики за следващия програмен период ипреговорите по зелената сделка. В своето изказване тя посочи, че в условията на глобалназдравна и икономическа криза, политиците трябва да бъдат още по-смели и безкомпромиснив своите усилия да запазят от една страна живота и здравето на гражданите, а от друга дагарантират техните основни права - човешки, икономически, социални и политически0.

Тя заяви, че приоритетни за левицата теми ще бъдат здравеопазването, доходите,икономиката, образованието и борбата с корупцията .На заседанието на Президиума на Социалистическия интернационал бяха обсъдени теми,свързани с установяването на демократичните принципи в държавите, където те липсват, спостигането на мир и стабилност в конфликтните региони по света, както и с произтичащитеот COVID-19 предизвикателства.

Други участници в заседанието бяха Георгиос Папандреу,председател на Соцаилистическия интернационал, Луис Аяла - генерален секретар, както иоще над 35 участници от различните партии-членки от всички континенти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.