• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Плащаме глобите на пътя вече и с дебитна карта

Плащаме глобите на пътя вече и с дебитна карта

/КРОСС/ МВР предлага промени в закона, с които глобите да станат неизбежни. Акт за нарушение и наказателното постановление ще бъдат в един документ- фиш за по-бързи и неизбежни санкции. Хартиеният контролен талон отпада и става електронен, съобщи "24 часа".

Този нов фиш ще може да се обжалва в 14-дневен срок. Ще се въведе система за насърчаване на добросъвестните платци с регистрирани нарушения и възможност за плащане на 70% от глобата до 14 дни. След изтичане на този срок се предвижда 1 месец, в който санкцията трябва да се заплати в пълен размер. Ако в този период не се събере наложената глоба, тя ще бъде изпращана в НАП за принудително събиране.

Предвижда се и връчване на издадените административни санкции да може да става при осъществяване на административно обслужване от МВР - например при изваждане или подновяване на лични документи, регистрация на МПС и др. На интернет портала на МВР ще се създаде и възможност всеки гражданин доброволно да регистрира свой електронен адрес, на който издадените административни санкции да бъдат изпращани.

В случай, че нарушителят не може да бъде открит, съобщаването може да стане чрез поставяне на таблото за обявления или в интернет страницата на съответната териториална структура, на която е установено нарушението за срок от минимум 7 дни. След изтичането на този срок фишът се смята за връчен. Досега това не беше възможно.

Предвидени са административни облекчения за гражданите и юридическите лица при заплащането на наложените глоби. Това ще става както на гише, така и чрез банкова карта, по банков път или по интернет или с друг електронен платежен инструмент. На портала на МВР за електронни услуги ще се създаде възможност за заплащане на наложени санкции чрез интернет банкиране или с кредитна/дебитна карта.

Отпада задължението за водачите винаги да носят талона в себе си, а само свидетелството си за управление.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.