• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Извънредна среща на върха на ЕС заради ситуацията в Близкия изток

Извънредна среща на върха на ЕС заради ситуацията в Близкия изток
Ще бъде обсъдена и темата за Украйна

/КРОСС/ В Брюксел днес и утре ще се състои извънредна среща на върха на Европейския съюз, както и Европейска конференция по въпросите на отбраната и сигурността.

Във фокуса на заседанието ще са ситуацията в Близкия изток и войната в Украйна, както и отношенията Европейски съюз - Турция. Лидерите ще обсъдят предложените от министрите на външните работи на ЕС санкции срещу Иран заради масивната атака с дронове срещу Израел през уикенда.

Жозеп Борел отбеляза, че санкционният механизъм може да се разшири в две посоки - да се включат и ограничителни мерки за доставка и на ракети към Русия, както и на оръжия от Иран към неговите проксита в Близкия Изток.

Възможно е и разширяване на рамката за санкциите срещу тези, които доставят на Иран компоненти за дронове. Същевременно лидерите ще отправят призив за сдържаност към Израел, който заплаши Иран с ответни мерки.

По отношение на Украйна ключовото послание ще бъде доставка на системи за противовъздушна отбрана. Президентът на страната Володимир Зеленски отново ще направи видеообръщение.

В четвъртък лидерите ще разискват икономически теми, сред които конкурентоспособност, вътрешен пазар, стратегически дневен ред. България ще бъде представена от служебния премиер Димитър Главчев.

Източник:БНР

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ewiak Ryszard

Засега няма причина за паника. Позовавайки се на това време, Исус обяви: "А кога чуете за войни и размирици, не плашете се, понеже трябва това да стане първом; ала не веднага ще бъде изпълнение [на знамението]." (Лука 21:9) Глобалната ядрена война (това ще бъде изпълнение на знамението на Исус) ще започне с етнически конфликт (Лука 21:10) В Книгата на пророк Даниил четем: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [това означава също войни и размирици. (Лука 21:9) Русия отново ще има военни бази в чужбина. Ще се срине не само еврозоната, но и ЕС и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат към военен съюз с Русия]. И ще влезе на юг [това ще бъде началото на глобална ядрена война], но няма да бъде като преди и като след това [тези военни действия няма да доведат до ядрена война. Тази война ще започне едва след завръщането на северния цар]." (11:28,29) И едва тогава ще се стигне до намеса на САЩ и световна ядрена война. (Даниил 11:30) Това ще бъде взаимно клане с помощта на могъщ меч. (Откровение 6:4) Какво означава това? Исус обясни: "неща страшни [φοβητρα] както [τε] и [και] извънредни (свързани с необичайни явления) [σημεια] от [απ] небето [ουρανου] мощни [μεγαλα] ще има [εσται]." (Лука 21:11) Именно поради това ще има значителни тресения по дължината и ширината на регионите, недостиг на храна и епидемии. Някои древни ръкописи съдържат думите "και χειμωνες" - "и студове". Превод на арамейски Пешита: "וסתוא רורבא נהוון" - "и ще има големи студове" (днес я наричаме "ядрена зима"). В Марк 13:8 също има думи на Исус: "και ταραχαι" - "и безпорядъци" (да съществува огромен обществен хаос, липса на обществен ред). Това няма да бъде Армагедон. Но всичко това ще бъде "начало на родилни болки". (Матей 24:8) Това също е само началото на "Господния ден" - времето на Божия съд. (Откровение 1:10) Това няма да се случи скоро, но по внезапен начин [εν ταχει]. (Откровение 1:1) Все още има време да се помирим с Бога.

17.04.2024 11:43:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.