• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Инджов: Очаква се външните министри от ЕС да договорят по-строги санкции срещу Иран

Инджов: Очаква се външните министри от ЕС да договорят по-строги санкции срещу Иран

/КРОСС/ Израелската армия обеща да отвърне на масираната и безпрецедентна атака на Иран. Това стана ясно след две заседания на израелския военен кабинет в рамките на 24 часа. Решението е взето въпреки призивите на много партньорски страни да се избегне разрастване на конфликта в Близкия изток.

Тел Авив е обмислил няколко възможни отговора на атаката, като според израелски медии се търси такъв, който да е болезнен за Иран, без да предизвиква регионална война. Някои от вариантите може да бъдат приложени незабавно. А външните министри от ЕС заседават извънредно.

Според Момчил Инджов, журналист от "Клуб Z", желанието на ЕС е да се избегне нова ескалация и да не се стигне до ответни действия. „За същото призовава и Байдън. Коментарите са, че след като Нетаняху не слуша Байдън, няма да послуша и ЕС. Възможно е да има ответни военни действия. Новото при тази атака е, че Иран лично атакува Израел", добави още Инджов.

Той каза, че това, което ще обсъждат външните министри, е налагане на по-сериозни санкции срещу Иран. „Освен производството на дронове, санкциите да засегнат и ракетите. Трябва да бъде ударено производството не само за собствени цели, но и за Близкия изток", каза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бах мааму. За Израел, който е основен дразнител и агресор, дълги години в Близкия изток, санкции няма, а за Иран който беше длъжен да отговори на далече не първата провокация и убийства на свои офицери - санкции, за това че е отговорил адекватно. Външните министри трябва да са много тъпи( е те са си тъпи и са ръководени от идиот, визирайки малоумния испанец) за да решат, че това е начинът да предотвратят ескалацията на конфликта. Причината за дългогодишния конфликте е геополитическата несправедливост и подобно решение та тъпите министри, по-скоро ще провокира Иран следващия път да отговори асиметрично. Не забравяйте, че нито една ракета Шахед не е спряна от ПВО.

16.04.2024 11:11:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.