• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Не Италия, а ски курортът Ишггъл - огнище на Ковид-19 в Европа?

Не Италия, а ски курортът Ишггъл - огнище на Ковид-19 в Европа?
Зимният курорт е предпочитан сред туристите

/КРОСС/ Според Дойче Веле основният източник на заразата с Ковид-19 не е Италия, с ски курортът Ишгъл, пише Dnes.bg.

Ски курортите изглеждат безопасно място в сегашната пандемия от коронавирус. Все пак нека не забравяме апрески баровете - заведенията, в които скиорите се забавляват вечерта.

Зимният курорт Ишгъл в австрийската провинция Тирол е смятан за един от най-добрите ски курорти в Алпите. Той е особено популярен сред германските, скандинавските и руските любители на зимни спортове. 

И точно той се превръща в огнище на заразата с коронавирус, смятат някои медии. Редица издания, включително и германски, пишат, че в края на февруари и началото на март Ишгъл е станал развъдникът на заразата, разпространила се из цяла Европа.

Разплитането на историята започва с полета на компания Icelandair от Мюнхен до Рейкявик на 29 февруари: с него са пътували множество исландски туристи, които се връщат от Италия и Австрия. До този момент на Италия се гледа като на основен източник на заразата в Европа.

Тестовете, проведени сред исландците от въпросния полет, обаче разкриват друго: един завръщащ се от Италия е бил диагностициран с коронавирус, както и много от завръщащите се от Ишгъл. На 5 март исландските власти обявяват курорта за рисков район - подобно на китайския град Ухан.

 

В Норвегия също е било отчетено подобно развитие. На 7 март страната подложила на тест група туристи, карали ски в Ишгъл. Тестовете на голяма част от тях са били положителни. 

На 9 март датските власти са обявили Тирол за рисков район, а германските - едва на 13 март, когато австрийските власти поставиха Тирол под карантина. От около 360 заразени с коронавирус в Австрия повече от сто са именно в провинция Тирол.

"Всичко говори за това, че Ишгъл се е превърнал в развъдник на заразата в Европа, както и че курортът е бил поставен под карантина твърде късно", пише в онлайн-изданието си списание "Фокус".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поредна идиотщина! Нали не си мислите, че вирусът се е пръкнал в този курорт?! Все пак, дошъл е отнякъде!!!

21.03.2020 16:01:09

Анонимен

Ой ла рип пииии.

21.03.2020 14:40:14

Анонимен

А,значи оттам е дошло името на героя от "Властелина на пръстена"..Ам-Гъл!!!!!

20.03.2020 18:37:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.