• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Национален протест в София

Национален протест в София

/КРОСС/ Национален протест ще блокира днес Орлов мост в София. Той е под надслов „Стига търпимост. Бездействието убива децата ни всеки ден" и е организиран след смъртта на Явор и Ани. Те загинаха на столичния булевард „Сливница", докато пресичат на пешеходна пътека. Началото на шествието беше в 11:30 часа.

Родители, изгубили децата си при пътнотранспортни произшествия излизат с призив да бъде спряно насилието по пътищата в страната.

Иван Спасов е организатор на протеста. Той обясни пред камерата на NOVA, че исканията са свързани с незабавни промени в Наказателния кодекс и Закона за движение по пътищата. Близки на загинали искат причинена смърт след ПТП да бъде гледа като умишлено убийство. Промените в закона трябва да се случат до края на седмицата. В противен случай протестиращите заплашват със затваряне на големи пътни артерии в цялата страна, увери организаторът.

„Нашата цел е 0 убийци на пътя и 0 жертви на пътя. Това настояваме да се възприеме като принцип и цел от държавата и обществото и да се работи и правят компромиси с други фактори в името на пътната безопасност", пише в позиция на организаторите.

Исканията им към НС са бързи законодателни промени в рамките на седмица-две с пълен консенсус от всички политически партии. Протестиращите искат ограничения за младите шофьори, завишени санкции, криминализиране на шофиране с над 50 км/ч, без книжка и отказа да се даде кръвна проба.

Исканията към МВР са пълна мобилизация на техния личен състав и техника за контрол на движението и скоростта. Близки на загинали искат още спешно закупуване на камери и организиране на система и екипи, която да обединява всички камери в страната за наблюдение на трафика, за тол таксите и т.н., така че да има ефективен и строг контрол и бързо налагане на санкции.

Нова телевизия, „Събуди се"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.