• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Исландия отново въвежда ограничения, за да се справи с нарастващия брой случаи на ковид

Исландия отново въвежда ограничения, за да се справи с нарастващия брой случаи на ковид

/КРОСС/ Исландия, една от първите страни в света, отменила здравните проверки за ваксинираните пътници, обяви вчера нови рестрикция заради растящия брой заразени с коронавирус, предаде Франс прес.

"Ваксинацията напредна изключително много в Исландия и можем да се поздравим за това", заяви министър-председателката Катрин Якобсдотир пред държавната телевизия след министерска среща в град Егилстадир, в източната част на страната.

Трябва обаче да вземем мерки за смекчаване на настоящата ситуация, допълни тя.
От полунощ в неделя до 13 август обществените събирания ще бъдат ограничени до 200 души, връща се правилото за спазване на дистанция от 1 метър, а баровете и ресторантите ще трябва да затварят в 23 ч.
Басейните и спортните зали ще могат да работят с не повече от 75 процента от капацитета си, а маските отново стават задължителни на закрито.

Преди близо месец Исландия, която постигна едно от най-високите равнища на ваксинация в света (над 85 процента от жителите й над 16 годишна възраст са напълно ваксинирани), първа в Европа премахна всички действащи вътре в страната ограничения.

От 12 юли обаче островната държава се сблъсква със значителен ръст на случаите на ковид - регистрирани са 355 нови заразени, като три четвърти от тях са ваксинирани. Според здравните власти в повечето от тези случаи става въпрос за варианта Делта.
За последен път дневен брой нови заразени от този порядък се отчиташе в края на октомври миналата година.
Тежките случаи обаче за момента са малко, в болница са настанени само трима души.

В началото на седмицата здравното министерство вече обяви, че връща изискването ваксинирани пътници да представят отрицателен ПиСиАр тест, направен до 72 часа по-рано, при пристигането си в Исландия, независимо от коя държава идват. Тази мярка влиза в сила от 27 юли.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.