• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Клинт Истууд се оттегля от киното на 92-годишна възраст

Клинт Истууд се оттегля от киното на 92-годишна възраст

/КРОСС/ Американският актьор и режисьор Клинт Истууд се оттегля от филмовия свят на 92-годишна възраст, съобщава БГНЕС, цитирайки легендата на седмото изкуство, който казва, че „трябва да остарееш достойно".

Звездата от "Мръсният Хари" и „Добрият, лошият и злият" информира обществеността, че повече няма да прави филми:

„Вярвам, че способността да остаряваш достойно е ценно умение. За мен е твърде късно", написа 91-годишният актьор в „Туитър" с колаж от снимки от различни периоди от кариерата си, продължила повече от 60 години.

От известното му превъплъщение в „За шепа долари" до „Момиче за милиони" и „Трафикантът" Истууд е изиграл безброй запомнящи се роли.

Във филмографията му като режисьор и продуцент блестят „Непростимо", "Река на тайните", „Момиче за милиони", „Писма от Иво Джима" и редица други.
Клинт Истууд е роден през 1930 г. в Сан Франциско. Семейството му често се мести в градове в Западното крайбрежие на Съединените щати заради работата на баща му.

Истууд прекарва тийнейджърските си години в Окланд, където завършва през 1949 г. техническа гимназия. Той е работил на бензиностанция с баща си, а също е бил дървосекач, спасител на плажа, пожарникар в стоманодобивна фабрика, чистач на басейни и т.н.

В началото на 50-те години той се увлича по актьорското майсторство. Печели световна слава най-вече благодарение на участието си в уестърни. Успешен е и като режисьор, продуцент и композитор.

Носител е на множество награди, включително две награди „Оскар" за най-добър режисьор и две за най-добри актьорски постижения, „Златен глобус", „Сезар", DGA (наградите на Американската режисьорска гилдия).

Истууд има „най-малко седем" деца. От първата си съпруга Маги Джонсън има две деца - Кайл и Алисън. Той също така има син Скот и дъщеря Катрин от връзката си с Жаклин Ривърс, дъщеря Франческа от актрисата Франсис Фишър и дъщеря Морган от Дийн Руиз.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.