• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ивайло Вълчев: За ИТН единственият вариант да имаме държава, която да работи, е смяна на системата

Ивайло Вълчев: За ИТН единственият вариант да имаме държава, която да работи, е смяна на системата

/КРОСС/ За "Има такъв народ" единственият вариант да имаме държава, която да работи, е смяна на системата. Последният парламент доказа, че системата в момента се възпроизвежда по един и същи начин без да се роди нещо, което да функционира. Системата позволява дълги периоди на неразбирателство, което води до служебни правителства, коментира в БНТ „Денят започва“ Ивайло Вълчев от "Има такъв народ". По думите му промяната на формата ще доведе до промяна на съдържанието сама по себе си.

В една евентуална президентска република президентът веднага назначава министър-председател от партията, която е спечелила парламентарните избори. Това води до бързо съставяне на правителство и парламентът започва да функционира. Не се губи време и не се влиза в безпринципни договорки, допълни Ивайло Вълчев. Той изясни, че президентската република не е край на парламентаризма, защото Народното събрание запазва пълен контрол над правителството.

Във всеки един момент кабинетът с вот на недоверие би могъл да бъде изпратен в оставка. Всичко това, което стои като страхове у хората, го има при всяка една система. Не виждам какви ще са деструктивните процеси при смяна на модела, каза още Ивайло Вълчев.

От днес започва подписка в големите градове на страната за провеждането на референдум. Референдум, който цели свикването на избори за Велико народно събрание, което от своя страна да се заеме с изменение на формата на държавното управление на България – от парламентарна република в президентска такава. Инициативата е на "Има такъв народ".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.