• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Българския наемник в Украйна: Бия се за дълг и чест

 Българския наемник в Украйна: Бия се за дълг и чест

/КРОСС/ В ефира на „Здравей, България” Иван Калчев, доброволец на фронта в Украйна, разказа от първо лице какво се случва там.

„Защо участвам във войната ли? Защото това е дълг. Може би съвременното общество е забравило понятия като дълг, чест, жертвоготовност, смелост. Аз съм редник в украинската армия. Плащат ми точно толкова, колкото на всеки друг украински войник – издръжка плюс добавка затова, че сме на фронта”, поясни войникът. И допълни, че преди да замине за украинската държава не е имал военен опит.

„Не съм бил и в казарма. За радост имаше кой да ме подготви професионално. Отидохме трима българи”, каза още Иван Калчев.

Първата ракета ги атакувала на третия ден след пристигането му. „Удари в съседна сграда, веднага се евакуирахме. Звукът беше като нископрелитащ изтребител. Представите ни за войната, които са изградени от филми, са абсолютно неверени. Фронтовата линия обхваща нашата артилерия и тази на противника. Навсякъде в тази зона можеш да умреш”, допълни войникът.

До момента от неговия батальон са загинали четирима души. „Двама ги познавах само по физиономия, с единия бяхме по-близки. Сутринта преди да го разкъса снаряд, пихме кафе заедно. Нормално е човек да се страхува”, каза още Иван Калчев.

Той определи войната като „сблъсък на цивилизации”. „Украйна е една прекрасна страна. Тя изглежда по-европейски от България твърде често. Руските войници живеят в примитивни условия - без хигиена, ценности, дисциплина. Изоставят си позициите при най-малката опасност”, коментира войникът.

Преди да отиде на фронта, Иван работел като ай ти специалист и имал собствен бизнес. Избрал да замине за Украйна, за да се бори за правата и свободата на хората.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Станчо

Интересно , че непрекъснато представят руските войници кьорави , сакати , бягат от бойното поле. А ежедневно има някое селище превзето от тях. А укрите са дали само около Северодонецк 2500 безвъзвратни и 3500 санитарни. Явно руснаците са някакви театрали , или коментиращите ги са простотъпаци.

05.07.2022 11:30:45

Осмак

Джордж Оруел пише в мемоарите си за Гражданската война в Испания "В памет на Каталуния", не е възможно да се избяга от "ужасите на войнишкия живот, когато от куршумите боли, труповете смърдят и хората под обстрел често са толкова уплашени, че пикаят в панталоните." Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/analysis/da-si-chujdestranen-naemnik-v-ukrajna-realnostta-smazva-vsichki-fantazii-news_1752775.html © Actualno.com

02.07.2022 07:31:35

Анонимен

защо в списъците на военнопленници от 2 с.в. има българи? нали не сме воювали срещу СССР???

01.07.2022 15:52:09

Анонимен

Торба лайна .

30.06.2022 10:16:12

Анонимен

Тоя като го хванат руснаците ще запее друга песен

30.06.2022 08:31:42

Анонимен

Това интирвю не е от този младеж Изфабрикувано е от някой американски сайд или укрофашисти на платена служба В Б-я е сьсдадена цял информационен фронт срещу Русия -Там са отворено затворено о-во Америка за Б-я Сорост и Сова експерти анализатори шамани гадатели наблюдатели коментатори Всички заедно сьскат 24 часа Целта е да ни откьснат и промият мозька на поколения Да се насажда омраза срещу славяните Целта е да се бием на източния фронт А НАТО да гледа насьскани от САЩ Този не го коментирам че не е това лице за което пишат Думите не са негови Поредна льжа на фашистите

29.06.2022 22:47:14

той знае всичко

Той определи войната като „сблъсък на цивилизации”. „Украйна е една прекрасна страна. Тя изглежда по-европейски от България твърде често. Руските войници живеят в примитивни условия - без хигиена, ценности, дисциплина. Изоставят си позициите при най-малката опасност”, коментира войникът. Ти бе, наемнико, на фронта сигурно сереш в походната укротоалетна, на която си чистача, а сигурно си и телякът на укрите.

29.06.2022 15:56:14

Анонимен

Българският наемник в Украйна: Бия се за дълг и чест! Аре стига, ве! Ако не бяха кинтите, не би си мръднал и малкия пръст! Дано да ти заровят в украйна и честта,и теб самия, за да не ти платят кинтите! Боклук смрадлив, наемник гаден! За пари си способен на всичко!

29.06.2022 15:51:45

Анонимен

Пълен нещастник. Укрофашистите избиват собствения си народ, а този ми говори за ценности. Лъжливо копеле. Да стои докато го гръмнат. Тогава дългът му ще е изпълнен докрай.

29.06.2022 09:57:33

Анонимен

След като Украйна е прекрасна страна и по-европейска от България, защо като е разбрал това и е човек на дълга не е останал в своята родина, за да й помогне. Наемниците никой не ги оправдава, а ги ненавиждат.

29.06.2022 09:44:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.