• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Иван Таков: Конфликтът с президента не носи никаква полза на БСП

Иван Таков: Конфликтът с президента не носи никаква полза на БСП

/КРОСС/ Конфликтът с президента Румен Радев не носи никаква полза на партията. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков пред социалисти във "Връбница". Той беше гост на разширено заседание на местния Районен съвет, на който присъства и предишният лидер на столичните социалисти Калоян Паргов, членуващ в тази организация.

В началото на събранието Иван Таков подари на председателя на БСП - "Връбница" Станислав Младенов колекционерско издание на книгата "Борба", в която е събрано цялото творчество на Христо Ботев. Подаръкът беше по повод първото заседание на Районния съвет в ремонтирания и обновен клуб на организацията. "В думата "борба" е събран целият живот и дейността на Поета. А моето пожелание към Станислав и всички членове и симпатизанти на БСП във "Връбница" е да продължат борбата и никога да не предават идеалите. Защото без борба няма справедливост и свобода", пожела Иван Таков на местните социалисти. Станислав Младенов добави, че този том ще бъде първият в новата библиотека с творчество на български автори, която ще направят в клуба след ремонта. "Борбата продължава с пълна сила", добави той.

В последвалата дискусия Иван Таков коментира с местните социалисти актуалната политическа обстановка, евентуалните предсрочни парламентарни избори и най-вече предстоящия местен вот през есента на 2023 година.

"Много е важно да вървим обединени към всяко предизвикателство, което се изправя пред БСП, каза Иван Таков. - Почти сигурно до края на годината ще се наложи да проведем предсрочни парламентарни избори. От гледна точка на Градската организация на БСП в София това не е благоприятно развитие на нещата, тъй като измества фокуса ни. Но положението е такова, каквото е. И ние ще вложим всички усилия, за да се справим".

Председателят на БСП - София коментира и проведеното в неделя петчасово заседание на Националния съвет. "За огромно мое учудване основна тема на дебата станаха отношенията на БСП с президента Румен Радев, каза той. - Конфликтът с държавния глава не ни носи никаква полза. Нещо повече - критиките срещу него ни вредят".

Иван Таков насочи вниманието на социалистите от "Връбница" към общинската тематика и поиска активност от всеки един от тях в работата по справяне с местните проблеми. "През 2015-та година говорехме за София на две скорости. Вече дори може и да са три. Район "Връбница" продължава да е в най-неблагоприятната. Този факт предполага много усилия и работа, за да можем да предложим ефективни решения на гражданите в този район. Затова очаквам активност и инициативност от всеки един от нашите членове. Проблемите може да бъдат решени с настояване и постоянство, а не с бабуване", добави председателят на БСП - София.

Станислав Младенов посочи няколко основни и конкретни проблема в район "Връбница". Те са свързани с инфраструктурата, с липсата на места в детските градини и ясли, с отсъствието на възможности за спорт и средище за култура. "Планираме да започнем кампания по озеленяване на междублокови пространства, добави Младенов, който е и член на Изпълнителното бюро на БСП - София. - Истината е, че нашата сила е на терен. Директната комуникация с хората на улицата е най-ефективна за БСП. И в тази посока ще насочим нашите усилия, които бяхме изоставили по време на пандемията. Разбира се, в никакъв случай няма да пренебрегнем и останалите комуникационни канали. Ще засилим чувствително работата в социалните мрежи, които са не по-малко ефективни и биха ни помогнали да стигнем лесно и бързо до нашите симпатизанти. Имаме план, имаме желание, имаме ремонтиран клуб, а сега ни предстои да действаме ефективно".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.